Rozmiestnenie v záhrade

Prikladám obrázok ako približne vyzerá náš pozemok. Teraz náš dom (súčasť dvojdomu) prechádza rekonštrukciou (na susednom pozemku po ľavej strane pokračuje dvojdom). Do budúcnosti máme v pláne postaviť vedľa domu buď garáž alebo prístrešok - ja sa prikláňam skôr pre prístrešok. Ale máme v pláne postaviť aj záhradný domček do 25m2 a niekde v záhrade aj posedenie a možno v ďalekej budúcnosti bazén :) . Preto by ma zaujímal Váš názor ako by ste tieto 3 veci rozmiestnili. Z domu nie je východ na terasu, je tam iba hlavný vstup vyznačený hnedou. Časť záhrady za domom má rozmer cca 12,5 x 20 m.
Odpovedať
ahoj pristresok=garaz,altanok,z.domcek. a posunute viac k vjazdu do ulice zarovno hrany domu....
Odpovedať
Ja by som dala altanok s terasou blizsie k domu,s vyhladom do zahrady. Pravdepodobne hned za dom Ocenite to,aspon sa moc daleko nenabehate,ked budete napr.grilovat,ci sediet s priatelmi. Tam, kde planujes bazen si odsleduj po cely den, ci nebudes mat tien z domu. Bazen by som posunula dalej od plotu susedov,aby ste mali viac sukromia. ;-)
Odpovedať
@ivanhrozny112 @majki555 potom ma ešte napadá takéto usporiadanie.
Odpovedať
A nemozes dat ten pristresok na auto dopredu,zarovno domu? Ked ti v zime navali snehu,tak mas rozdiel, ci budes odhadzovat sneh z maleho priestoru,alebo o par metrov dlhsieho,ked rano budes ponahlat do prace ;-) Toto umiestnenie sa mne viac paci.Ale nezabudni zohladit aj okolie, tj.co vseto sa nachadza za plotom u susedov. Aby si nepostavil napr.sedenie tam, kde susedia maju za plotom hnojisko,alebo bazen tak,ze by si ho mal vacsinu dna v tieni,lebo ti bude tienit nieco od susedov.
Odpovedať
@majki555 no prístrešok bližšie do ulice asi nie, lebo by potom tienil na tej úrovni je kuchynské okno a vlastne aj suseda po pravej strane tam má po blízku okná tak nech ani jej netienim. V zadnej časti domu sú len okná do kúpeľne a WC tam to tienenie nevadí. A ešte aj preto vzadu, aby som mal miesto pre jedno auto pred prístreškom. Lebo brána sa bude pravdepodobne otvárať dovnútra, takže tam nejaké 3m musím nechať medzeru plus ďalšie auto a potom prístrešok. Prípadný bazén určite by som umiestnil na pozemku na ľavej časti, keďže slnko svieti cez deň z pravej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 Celé to pôsobí veľmi stiesnene, najmä po pravej strane. Terasa sa nedá navrhnúť za domom v časti, kde je bazén? Bazén by ste posunuli za terasu. Záhradný domček úplne dozadu na koniec pozemku na pravú stranu a státie ku vstupu do ulice. Garáž je zbytočne ďalšia stavba, bude ich tam veľa. Ak by to bolo len zastrešené státie, plocha by bola vzdušnejšia. Veľa záleží aj od toho ako je orientovaný dom, kde sú okná... Fotka reálna by napovedala viac. Tiež aj rozvrhnutie zelene, aké máte plány, aká je okolitá zástavba, výsadba.
Odpovedať
@rastlinky_sk no potom neskôr som sem dal upravené rozmiestnenie, kde je terasa za domom. Ja som tiež skôr za prístrešok ako za garáž, práve z dôvodu, že to bude pôsobiť vzdušnejšie. A záhradný domček je asi najoptimálnejší na tom mieste, keďže ho bude treba napojiť aj na kanalizáciu, vodu a elektrinu.
Odpovedať
Ja by som to dala takto, samozrejme by som prerobila vnutro domu aby to bolo mozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?