Rozdiel medzi ciernou a sivou plastovou nadobou na dazdovu vodu

Pri hladani nadob na dazdovu vodu, ktore je mozne zasypat kamenim alebo zeminou, som sa stretla s roznymi farbami plastu. aky je reda rozdiel medzi ciernou a sivou plastovou nadobou? je to v pevnosti? alebo v niecom inom? dakujem.
Odpovedať
rozdiel je vo farbe
Odpovedať
@atak77 cize vlastnosti by mali byt rovnake?
Odpovedať
Profilova fotka
V nicom, akurat vo farbe plastu a to je tak vsetko
Odpovedať
ak sú od jedného výrobcu, tak rozdiel, asi len tá farba....
Odpovedať
@minulik yops
Odpovedať
Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
@minulik asi by som zvolila tú sivú, predsa len, čím tmavšia farba tým viac sajrajtu v plaste v podobe farebných pigmentov, prírodné nebudú celkom isto.....to platí aj pri spodnom prádle, čím tmavšie, tým toxickejšie. :-p
Odpovedať
@jabadaba prave cierne pigmenty v plastoch su asi najmenej sajrajtove, lebo najlacnejsi cierny pigment je praskove uhlie :-S Pradlo je ine, tam by sa to vypieralo ale cierny plast to je ine. A plastoch su ovela horsie sajrajty ako pigmenty, a mozno su aj bezfarebne... Neviem, organicka chemia nie je moj oblubeny vedny odbor...
Odpovedať
@zita19 Hm... myslíš? Ja som kedysi sledovala dokument o textile, najzávadnejšia bola práve čierna farba, o tej povedali, že sa nedá nahradiť ničím organickým a teda je to zmes chemického svinstva. O uhlí nepadlo ani slovo, preto vychádzam z toho, že v plastoch tá čierna bude z podobného brda....ale nejdem sa hádať, o tom práškovom uhlí som nepočula. Mne len kožná tiež kedysi potvrdila, že najhoršie stavy kožných alergií a ekzémov má práve u pacientok nosiacich napr. čierne silonky. Vtedy mi dala radu - čím svetlejšie prádlo, tým lepšie, menej dráždivé. Aj u deciek sa snažím vyhýbať čiernej, ale nie vždy to ide. :-p
Odpovedať
jezisi este aj plastovu nadobu zakopanu v zemi vyberat podla toxicity farbiva... niektori ludia uz fakt nevedia co so sebou.
Odpovedať
@gashtaan mne neslo o toxicitu, ale o vlastnosti, kdesi som pocula, ze cierne sa pouzivaju z recyklovanych plastov a teda maju kratsiu zivotnost, kvoli lamavosti a pod. a ked mam do toho investovat peniaze a ma to byt zahrabane v zemi, tak by som privitala dlhu zivotnost, aby som to po cca 2 rokoch nemusela vyhrabavat a riesit ze sa mi nadrz roztrhla a vytopila napr. altanok, pri ktorom to bude postavene. a zase na druhej strane, ked mam tou vodou z tej nadrze polievat zeleninu a ovocne stromy, tak ta toxicita tam tiez nie je velmi ziaduca.
Odpovedať
@minulik ani radsej nechcem vediet kde si to pocula... kazdopadne, plast v zemi, chraneny od UV ziarenia nebudu vykopavat ani tvoje deti, nieze po 2 rokoch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@minulik pochybujem, ze niekto vyraba "tlakovu" nadobu z recyklovanych plastov. Tie nadrze su obycajne z PE ci PP a bez ohladu na farbu by som neriesil nejaku zavadnost. Fascinuje ma co vsetko v dnesnej dobe su schopni ludia riesit, pritom casto nevidia les pre stromy. Toto prosim teraz neber osobne, myslel som to vseobecne. Dovolim si tvrdit, ze samotna voda co tam skonci je zdrojom vacsich problemov ako ta nadrz. Na streche mas slusny bordel, ktory sa pekne pozmyva a pri dnesnej "cistote" ovzdusia uz v samotnej dazdovej vode je bordelu dostatocne vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@minulik ved to je sen vsetkych ekologov a green nadsencov aby existovali take plasty ako by si ty nechcela :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?