Rododendrón

Ahojte strecháči, potrebujem radu ohľadom starostlivosti o rododendrón. Minulý rok som ho kúpila, mala som ho na terase v kvetináči, krásne kvitol, mal tmavozelené listy, odkvitnuté kvety som oberala, prihnojovala som ho. Na zimu som kvetináč obalila do bublinkovej fólie, aby mu nezmrzli korene a keď bolo viac dní nad nulou, tak som ho aj trochu poliala. Napriek tomu vyzerá po zime hrozne, asi som ho zabila. :-( Viete mi niekto poradiť, čo s ním ďalej? Či sa dá nejako zachrániť, alebo si mám kúpiť nový? Chcela by som ho na jeseň vysadiť do záhrady (zatiaľ ale preň nemám stále miesto), tak či mi vydrží dovtedy a v akej kondícii. Ďakujem za rady.
Odpovedať
ahoj.Rododendrónoblubuje humozne pody.myslim ze mu bolo zima.treba ho zasadit do raseliny a polotien.kvety po odkvitnuti sa neoberaju lebo tvori v tych miestach kvety k buducemu roku.nech sa ti dari pestovat rododendron
Odpovedať
Profilova fotka
@lucyzet V kvetináči sa mu jednoducho nedarí. Nie je dobre vidieť v akom je vysadený, ale ak ho chcete pestovať v nádobe, mala by byť určite väčšia, nie plastová, ale keramická alebo kameninová, plná rašeliny a umiestniť ho na vhodné miesto. V lete pod korunu stromu do polotieňa, zalievať. Lepšie urobíte, ak ho vysadíte aj na dočasné miesto v záhrade. Možno sa spamätá. Na foto je určite poškodený mrazom. Pokiaľ to nie je hĺbkové, mohol by to prežiť. Dôležitá bola zimná zálievka keď nemrzlo. Takéto obalenie mu však nestačilo, nemal dobrú nádobu na prežitie vonku. Ak by ste ho ešte takto vložili do väčšej nádoby vystlanej polystyrénom alebo slamou, tak áno. Držím palce, aby sa spamätal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?