Rekonstrukcia studne

Profilova fotka
Ahojte,potrebovala by som poradit,mame na dvore studnu,ktora nieje velmi pekna ale stale funkcna,chcela by som ju nejako zrekonštruovať.dala by sa prerobit na jeden z tych dvoch obrazkov co som pridala? Momentalne mame dole v studni cerpadlo a cez to tahame vodu.Co vsetko treba na prerabku ak je to mozne? Dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cuculiatko88 Samozrejme, že sa dá. Aj takéto riešenie je veľmi pekné. http://zahrada.artmama.sme.sk/content...
Odpovedať
@cuculiatko88 netreba na to nic zvlastne. treba dat prec vrchnu skruž a dat na to neaky obklad ako na obr. c.2. alebo kupit peknu drevennu studnicku a na nu namontovat tocku aby to bolo aj funkcne.Robili sme to aj tak ze sme ju obkladali kamenom.Každemu co sa pači.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanik111 ak sa mozem spytat, ako by sme tahali vodu? Cez to cerpadlo co tam je teraz alebo by bolo treba vlozit do studne nejake trubky cez ktore by sme potom vytahovali vodu cez tu pumpu pripadne cez kohutik.... dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@cuculiatko88 podľa mňa je najkrajší ten prvý obrázok, keby ste si ku ostatným prirobili ten prídavok, boli by rovnako nevkusné. Natrieť to vápnom môžete stále a striešky nad rumpálom boli aj kedysi, len tam nesmelo byť nič iné, pretože to bola pitná (jediná) voda.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no ja planujem dat uplne dole tu konstrukciu co je nad studnou,preto sa pytam ci sa to da prerobit aby to bolo bez nej a samozrejme aby sa dala studna pouzivat
Odpovedať
@cuculiatko88 Prerobiť to nie je problém len musíš vedieť presne čo chceš. Predávajú skruže vymývané jemným kameňom vo viacerých farebných prevedeniach. Celkom pekne to vyzerá. Ja by som dal vrchné dve skruže preč a doložil by som tú vymývanú + poklop vymývaný. Hadicu by som dal zemou, pri studňu vyviesť len spojku na hadicu. Pohľadám foto, tej skruže, a dám to sem pre predstavu.
Odpovedať
@cuculiatko88 neviem ake čerpadlo tam máte teraz ak tam máte ponorku tlakovu tak sa tam sa dat presscontrol a cez hdpe hadicu až do kohutika. Brnkacka. Pekný večer.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, ja by som sa to snazil skor zachovat a restaurovat nez uplne zmenit. Dorobil by som tam peknu drevenu striesku a natrel vapnom ako kedysi. To kovove koleso na vytahovanie vedra je velmi pekne, bola by ho skoda vyhodit. Prosim nepodlahnite lahko neakym atrapam z kauflandu. Vo vasej obci ziju urcite este starsi obyvatelia, ktori by Vam s tym vedeli poradit, ako to bolo volakedy, staci sa spytat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?