Rastliny k bazenu

Priatelia poradte,postavili sme bazen a potrebujem bezprostredne blizko zrealizovat vysadbu,comu sa vyhnut a naopak co mi odporucate vysadit,dakujeeeeeem :-)
Odpovedať
@patinka zrejme nič opadavé, čo by ti zasvinilo vodu v bazéne. Naozaj musí byť nevyhnutne blízko výsadba? Možno tuje?
Odpovedať
@fidorka7 ano viem ze nic opadave atd........tuje,buxus nieco comu nebude vadit chlor a tak,no a ano ,vysadba sa tam ziada je to tesne na hranici a potrebujem zakryt vyhlad na sachtu.potrebujem vediet konkretne nazvy rastlin a tak :-)
Odpovedať
chlor bude vadit kazdej rastline
Odpovedať
Profilova fotka
@patinka Skúste vložiť foto. Takto ťažko radiť. Ak výsadba tak nie kvitnúce druhy ani druhy opadavé. Na kvitnúcich by bolo veľa včiel a iného hmyzu a opadavé strácajú listy takže by boli aj v bazéne. Výborné sú okrasné trávy napríklad. Dorastajú dobre do výšky v závislosti na druhu aj do šírky a v čase, keď sa už kúpať nebudete, budú zviazané a na jar ostrihané. Súkvetia na jeseň môžete v predstihu ostrihať. Potom už len ihličnany alebo stálo zelené kry. Všetko však závisí od celkovej koncepcie záhrady, veľkosti plochy, do akej výšky to chcete zakryť a samozrejme samotných podmienok čo sa týka svetla a tieňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?