Rada pri vybere stiepacky na drevo

Zdravim vsetkych. Mam v plane zakupit si hydraulicku stiepacku na drevo. Chcel by som sa vsak spytat, ci ma niekto uz svoje vlastne skusenosti a vedel by mi pripadne doporucit konkretny model. Stiepaci tlak by som chcel minimalne 10t. a cenu tak okolo 800,- €. Zatial sa viacmenej priklanam k znacke Scheppach (rad sa vsak necham presvedcit na nieco doporucovane :) ), co by vraj mali byt nemci, ale este som nenasiel nikoho, kto by mi povedal vlastne skusenosti. Za diskusiu, ci rady, vopred dakujem.
Odpovedať
My máme túto,,zatial sme s nou spokojny, vlastne už ju ani nebude treba,nakolko sme dali kotol na pelety,,, http://www.lumag.sk/lumag-sk/eshop/12...
Odpovedať
@joshuagrey Ja pouzivam taketo nieco: http://gude.gude.sk/predaj/519/Stiepa... Stiepam dub (vseobecne tvrde dreviny), ide to velmo dobre. Samozrejme, nemyslim metrovicu.. ;-)
Odpovedať
Ja mám skúsenosti len s touto http://www.merkur.sk/produkty/1794/st... obrovský pomocník a poštiepala aj drevo kde bola samá hrča (len sa bolo treba naučiť akým smerom štiepať)
Odpovedať
Profilova fotka
Nazdar ja mám túto http://www.zipper-holzmann.sk/p/179/z... mal som gude ale odyšla tam hydraulika. túto mám 3 rok a spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam woodster LV 70M, vyraba to rovnaka fabrika ako scheppach. Pri tvojom rozpocte by som uvazoval nad scheppach HL1100, ale zavisi kolko m3 dreva tym chces spracovavat a akeho. http://stiepace-dreva.heureka.sk/sche...
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede. Nad gude DHH-1050-8-TC som uvazoval, jeden znamy hovoril ze ju mal, ze je fajn, zle ze by do buducnosti vzal nieco o malicko silnejsie, pretoze na hrcatych polenach mu ju vedelo "zakusnut". Ja rocne nastiepem cca 30m dreva - cisto len metrovicu, miesane tvrde drevo, vacsinou buk a hrab. Zatial to vzdy stiepem rucne, s pomocou klinov. Praca mi neprekaza, aspon zrelaxuje hlava, ale stve ma ze potom dlhsiu dobu citim klby na zapastiach a prstoch, takze tymto by som si pomohol. Skusim teda pozriet este po referenciach na ten Holzmann, a Scheppach. (Inak presne nad tym modelom HL-1100 som uvazoval - pripadne 1500, ale to musim este overit, ci mi ju utiahnu istice na dome)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?