Prosim poradte mi ako sa zbavit tejto buriny

Prosim Vas o rozne napady ako znicit tuto burinou vraj sa vola Stavikrv vtáčí pripadne truskavec vtaci uz som skusal rozne postreky a nic a teraz som zistil ze sa mi este viac rozmnozil na pozemku. Vytrhnut ho nieje jednoduche lebo raz ked som ho vykopal tak mal koren skoro vyse 30cm a mladsie vyhonky sa dost tazko trhaju kvoli silnom koreni.Je to skoro ako daky ker a velmi rychlo sa rozrasta a velmi sa mu dari aj najtvrdsej vyschnutej pode. Budem velmi vdacny za odpovede x-)
Odpovedať
1
2
@loksiklubos Prázdnu pôdu obsadia rastliny ktorým najviac vyhovuje. Počas ďalších rokov sa tam vystriedajú ďalšie druhy rastlín. Je to prirodzený proces kolonizácie, netreba s ním bojovať. Stačí po roku začať pravidelne kosiť, prežije len tráva alebo liečivé bilinky, v závislosti od spôsobu kosenia. Čo je to za pôda? Nie je nasiaknutá chémiou?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ale aj stavikrv sa radí medzi liečivé byliny...tak čo s ním?
Odpovedať
@topvideo Nechaj to zarásť, skôr či neskôr sa tam primieša aj tráva, a potom kosením zlikviduješ väčšie rastliny a prežije len tráva. Či je niečo označené ako liečivé je nepodstatné. Ide o veľkosť, väčšie rastliny časté kosenie neprežijú. Liečivé sú aj malé rastliny a tie nevadia.
Odpovedať
Jednoducho si toho nevsimaj .-) ked budes chciet zlikvidovat kazdu burinu v zahrade, budes otrokom zahrady. Kosacka tiez pomoze
Odpovedať
kosackou sa neda pokozit kedze je uplne pri zemi a dost rychlo sa mi rozrasta po celom travniku. Takze namiesto noveho travnika mam toto zem je mierne ilovita. Jedine krovinorez ale korene sa rozrastaju co raz sirsie a sirsie a to kosim kazdy druhy den ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Roundup ale pozor na aplikáciu zničí všetko čo strekneš.
Odpovedať
@loksiklubos tak ako píše @radopp ak je to prádzne stanovisko, tak najprv pôdu začnú osídlovať rastliny ktorým to najviac vyhovuje aby pripravili takúto pôdu pre iné rastliny, až kým sa tam nevytvorí nejaké spoločenstvo rastlín. A tým že budeš stále striekať, tak príroda tam stále bude posielať pionierske rastliny, takže môžeš bojovať do konca svojho života a aj tak nevyhráš. Akurát tak otráviš pôdu a vodu na pozemku a ešte si tým škodíš aj sebe, tvojím deťom a domácim zvieratám ktoré sa ti budú pohybovať po záhrade.
Odpovedať
Profilova fotka
@loksiklubos roundup gel a natriet par listkou, postupne vykape.
Odpovedať
@loksiklubos Roundpom si otrávite pozemok a potom aj seba. Roundup už oficiálne spôsobuje rakovinu. Neoficiálne to vieme už dávno.
Odpovedať
@ferron @majkoj Roundup a ďalšie herbicídy s obsahom glyfosátu to je mňamka. Ten zničí všetko a aj toho čo si ho aplikuje na záhrade. Glyfosát bol nedávno klasifikovaný ako pravdepobne karcinogénny Svetovou zdravotníckou organizáciou. Výskum dokázal, že glyfosát obsiahnutý v Roundupe spôsobil rakovinu laboratórnych zvierat.
Odpovedať
@stastnyjim Aká je stabilita glyfosátu? Rozkladá sa časom? Vraj sa pri meraní stability glyfosátu brala pôda z poľa, a glyfosát jednoducho nasiakol hlbšie. Aby to nebol ako tuším s DDT ktorým je zamorený dodnes Šariš.
Odpovedať
@radopp ináč presne keď niekto napíše že Roundup (glyfosát) je neškodný, že nezamoruje pôdu, tak ma hneď napadne DDT aj keď to je insekticíd. Tiež sa vtedy v Československu tvrdilo, že je neškodný a striekalo sa hlava-nehlava. A potom po rokoch sa to zakázalo. Vedecké testy a štúdie trvajú roky. Však práve aby to nebolo podobne, prvé indíciu už sú, ale výrobca Monsanto všetky predchádzajúce označil za klamstvo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radopp to neviem, ale čítal som napríklad že ho našli v krvi aj moči farmárov.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim nie neznici, ja som pisal o gele a tym natries konkretnu rastlinu a ta vykape, odskusane.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to riešila v trávniku so širokým veľkým skrutkovačom 8-) Zapichla som ho dozeme pri koreni a koreň usekla a burinu vybrala... Hrozná robota, ale zbavila som sa... :-p
Odpovedať
@katarinas Existuje motyka. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp jasne, ale skús túto hnusnú budinu vykopávať v trávniku motykou... To by som si spravila pekný tankodrom... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim okrem iného je dokazane ze sposobuje non hodgkinov lymfom - rakovina lymf. uzlin.. v niektorých statoch je zakazany uplne vraj.. +nedavajte si to ludia na pozemky... potom to stecie do pody , do spodnej vody a v konecnom dosledku to pijeme, alebo polievame s tym zahrady... otras +Stavikrv je uzasna lieciva bylinka... ano, viem, v travniku nepotesi... +jedine co ma napada je rucne vytrhavat, pripadne vyrezať do hlbky spicatym tenkym nozom....
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj myslis, ze to co bolo na tej rastline, sa vypari do vzduchu? zostane to v pode..
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 nie nevypari, v pode sa to casom rozlozi. Je rozdiel na okrasnej zahrade to jednorazovo pouzit a to lokalne a pouzivat to vo velkom. Ja netvrdim, ze je to zdrave lizat, ale namieste tych co si robia starosti by som sa skor obaval co mam na stole, pretoze ak si to nedopestujete sami, je drviva vacsina niecim osetrovana.
Odpovedať
@majkoj Máš dôkazy že sa glyfosát v pôde rozloží? V Indii keď ho začali používať, tak po nejakých rokoch nechcelo na poliach skoro nič rásť. Nerozkladal sa, ale akumuloval, postupne sa zvyšovala zvyšovala koncentrácia v pôde.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a vies po akom case sa to rozlozi? asi po 30tich rokoch...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 podla toho koho sa spytas, od par tyzdnov do nikdy. Rovnako ako to svinstvo co pouzivaju polnohospodari v uplne inych mnozstvach. A to casto aj ti drobni co predavaju na trhu.
Odpovedať
@katarinas Nemusíš to zlikvidovať, len pripraviť pozemok na kosačku a tá už tomu nedovolí vyrásť. Prvé kosenie môže byť krovinorezom, potom údržba kosačkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp túto rastlinu kosením nezničíš ani nezmenšíš jej výskyt. naši ju majú na dvore roky. kosia pravidelne. kedysi krovinorezom a teraz pojazdnou kosačkou.
Odpovedať
@ups A prečo vám vadí? Na záhrade môžu rásť aj púpavky, klinčeky, margarétky... Prečo len tráva?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp napísala som snáď, že mi vadí? reagovala som na tvoju radu kosiť krovinorezom a potom kosačkou - to totiž vôbec nepomáha.
Odpovedať
@ups Dobre, máš pravdu, rozumieš tomu. Spokojná? Lebo ja nie.
Odpovedať
Tak ja by sa rad zbavil len tejto buriny mam pekny novy travnik a tato burina mi ho skor zarasta a roztahuje sa coraz vyse a vzse. A chcem to znicit lebo ako vravim ze dokaze ma mat koren dlhy skoro viac aj ako 30cm
Odpovedať
@loksiklubos Čo ti na nej vadí? Koreň? Prečo?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?