Priesady špargle

Prosím poradí mi niekto kde sa dajú kúpiť priesady špargle? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka raz som to chcel sadit, kupil som semeno, ale potom som si to nastudoval, a je to komplikovane na dopestovanie, som to potom vzdal.
Odpovedať
Predaval ich Plantex. Zelene aj fialove. Kupila som minuly rok jednu, mala asi 10 vyhonkov potom. Uvidim, co bude tento rok.
Odpovedať
@compra podarilo sa Ti ju dopestovať?
Odpovedať
@hizanka No dopestovat ani nie. Nie zo semienka. Kupila som uz sadenicu. Minuly rok na jar. Po zasadeni mala asi 10 spargli, ale povedali mi, ze ich nemam v ten rok trhat. Nabera silu. Ze rodi poriadne az na treti rok. Uvidim, co povylieza tento rok. Ci vobec prezila.
Odpovedať
@compra Tak ako to vyzerá tenton rok? Pozerala so ten Plantex, ďakujem za tip, žial asi som to tento rok zmeškala :(
Odpovedať
@kkartinka No zatial nicmoc. :-( Vyhnalo to jeden vyhon, ktory kvitne a to je zatial vsetko. Sparga teda zije, ale uroda ziadna.
Odpovedať
@compra snáď sa ešte preberie, držím palce
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim vas, teraz v novembri mi poslal plantex priesadu spargle. Uvazujem ci to nasadit, alebo pockat do jari?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@ Rastlinky.sk neviete poradit kde je dobre vysadit sparglu, mam to v kvetinaci..ci treba tien, polotien, slnecnu oblast? narastla mi tenka rastlinka akoby popinava dlzky aj 1,5m..treba to strihat? vdaka
Odpovedať
@radoslavc http://old.agroporadenstvo.sk/rv/zele... Poriadne priprav zahon, to je najdolezitejsie. Inac sa urody nedockas, budes mat len okrasny zahradny asparagus do kytic. A urody sa dockas az o dva, skor o tri roky, dovtedy ju len treba nechat rast a bujniet, nic s nou nerobit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@compra ako si s tou sparglou? Uz si nieco dopestovala?
Odpovedať
@mignonet no my mame treti rok, dve odrody, cca 20 koreňov, jedna sadenica je "pomerne" malo, zberame do Jána, potom ju nechavame rásť, niektore korene maju tri až sedem šparglových výhonkov
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janine1030 dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?