Poznáte tieto potvory?

Neviete prosim vas niekto nahodou co to je za vcelu? Ziju samostatne - po jednom kuse v diere v zemi. Jednu som vybagroval.
Odpovedať
@kanvor skus dake chovatelske potreby,zahradnictvo a ine obchody kde by ti nieco predali na vydusenie. alebo natiahni hadicu a vyplav ich :-D :-D a nezabudni ci dat nieco na seba keby stipali
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor uz som pisala v otazke.. to budu asi cmeliaky zemne =-)
Odpovedať
Profilova fotka
alebo by to mohli byt americke bezzihladove vcely este =-)
Odpovedať
@zuziq na cmeliaka je ich vela, su dlhe a niesu cierne. Osy a srsne zvyknu mat zlte pasy. Podoba sa na medonosnu vcelu, len ta ma trojuholnikovu hlavu a sosak. Ziju v tisicoch naraz, toto ma 1 par hryzadiel a spi to po jednom kuse v diere. Medonosne vcely by som neriesil, tie su uzitocne tvory mat ich v zahrade moze byt aj vyhoda. Keby to su tie bezzihadllove tak ich mam tiez na haku, nech si ziju, ale ak to je nejaky agresivny bordel tak to bude sranda. Doobedu sa do nich pustil vlciak, chcel ich pozrat,ale neskucal, tak ho asi nepostipali. :) Poznam vcelara, zajtra mu vezmem fotky, uvidim.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor tak su to mozno naozaj tie americke... je to odroda vciel ktora sa chova, ale nevyhodou je prave to, ze zvyknu robit plasty pod zemou... tak mozno sa im zapacilo na tvojej zahrade :-D
Odpovedať
pozri sem : http://www.porada.sk/t139109-vcely-v-...
Odpovedať
Vcelar z toho nebol mudrejsi, zajtra musim jednu rozobrat, ci to ma zihadlo. Ak nemaju, mozu si tam zit, ak ano tak zaziju stredovek.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.kvetyazahrada.sk/skodcovia... Aj my ich mame kazdy rok pozehnane, nemaju zihadlo a casom sa ukludnia, kopceky zrovnas pri koseni :)
Odpovedať
nebude to normalny trúd?(samec vcely) nemaju žihadla oni len oplodnia kralovnu a včeličky ho vyženu ta het a on ,,prespava´´ v zemi
Odpovedať
aspon tak si pamatam zo ZS :D
Odpovedať
@oblacik00 :))) Spytam sa kolegu. Myslis ako klub starych mladencov? A co by zrali? Ked v uli ich krmia vcely robotnice. Uvidim ked im tam zakopem krompacom do televiznej miestnosti na slobodarke, tie vyhukane pohlady truda pri opekani klobasy na dvojplatnicke a hned sa rozprchne aj partia vykotena na gauci co pozeraju hokej, milion flasiek od piva, handry, ponozky po zemi :) :-)
Odpovedať
@bulkabam Tak to by bolo super. Dnes ta pasujem za mojho posla dobrych sprav..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kanvor: :-D
Odpovedať
@kanvor tak že by až taký luxus mali 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@kanvor aj my ich máme a plnú záhradu. keď kopkám a trhám burinu tak si okolo mňa lietajú :-) zvykli sme si na seba :-D ako si ich poriešil?
Odpovedať
preesne taketo som videl cez vikend na svahoch malej fatry. dierky v zemi a lietali okolo. ci su to neni dake moderne vcely co sa rozhodli zit single :-D
Odpovedať
@tyli nijako som ich neriesil. Nikoho nepostipali, vyzera to, ze ani zihadlo nemaju. Ked to nestipe, nech si ziju. Po chvili zmizli. Podochli alebo sli spat, neviem.
Odpovedať
@kanvor my ich už máme tretí rok... páči sa im medzi paprikami a rajčinami :). tiež ich neriešim, len som bola zvedavá čo je to zač, tak som trochu pátrala. myslím, že to budú čmeliaky (čmele) zemné. @malydom :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?