Pozemok - dvor v kopci

Ahojte, chceli by sme Vas poprosit o rady, ako riesit dvor na pozemku, ktory je vo svahu.. bude asi potrebne urobit nejake kaskady, ak chceme dvor - travnatu plochu mat rovnu, preto by sme chceli vidiet nejake napady.. prosim prispievajte foto, linky, rady... pozemok ma 15m sirku a dlzku od zadnej steny domu po koniec 50-60m.. velmi pekne dakujeme za rady a napady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kukni moj album...
Odpovedať
dakujem, velmi zaujimave..
Odpovedať
urobit poschodia z kamena ci betonu a pozemky vyrovnat ,si statsny clovek mas viac urovni co mozes perfektne vyuzit ,podla vysky na prve dat sedenie na další krb a na tretie bylinky ci inu zahradku...ale ist od zakladov ak velke schody...aach co ja s rovnym pozemkom stále myslim jako urobím schody...a ty ich skoro mas
Odpovedať

Odpovedať
Ak uz mate pozemok na svahu, nesnazil by som sa to ignorovat a cely pozemok vyhladit, moze sa stat ze vsetky tie oporne mury budu posobit hrubo a fadne a rozoberie to cely priestor na kusky. O nakladoch nehovoriac. Neviem sice aky strmy je ten Vas pozemok, ale vytipoval by som si len hlavnu pobytovu plochu ktoru by som vyrovnal, zvysok by som riesil terennymi modelaciami (posobia prirodzenejsie a zapadaju do prostredia), muriky len tam kde su potrebene resp v okoli hlavnej rovinky. Ak mate deti, tie urcite occenia zaujimavoi modelovany priestor na hratky akoby v kusku prirody, Zelam vela stastia pri rozhodovani
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka85 V každom prípade má svahovitý pozemok svoje čaro, aj keď finančne je to nákladnejšie na výstavbu, osadenie a prípadne odvodnenie a drenáž. Bude potrebovať niekoľko terás. Trávnatá plocha by mala byť naozaj na rovine, nakoľko sa jednoduchšie ošetruje.
Odpovedať
dakujem za prispevky.. je pravdou, ze svahovity pozemok zatial vnimame hlavne ako vela roboty a nakladov, co sa zemnych prac tyka okolo stavby.. @rastlinky_sk fotky co si pridal - presne toto su fotky, ako dufam nebude nas pozemok vyzerat.. ja si predstavujem a pevne verim, ze kaskady budu max 50cm, prinajhorsom 1m, nechcela by som taketo "mury" v zahrade a prislo by mi to aj nepraktickejsie... tym nemyslim, ze si dal zly prispevok :) stale som nenasla nic take, ako si ja predstavujem... za domom terasa resp.altanok v urovni podlahy, od konca altanku prva kaskada cca rozdiel 1,50m - bazen s terasou na lehatka, dalsia kaskada max 50-100cm travnata plocha pre deti a dalsia kaskada zahrada a vinica.. uz len sikovneho cloveka, co mi to da na papier :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka85 všetko závisí od veľkosti svahu a jeho orientácie voči slnku...
Odpovedať
Profilova fotka
autor obrazku: isola bella V podstate v tom ale mate jasno. Vybudovanie murovanych opornych murov so schodiskom s pohladovym prirodnym kamenom. Pripadna okrasna zelen len v okoli bazena, terasy a v spodnej casti. Travnatu plochu nechat cistu pre hry deti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?