Postaviť betónový záhradný krb alebo kúpiť gril?

Poprosila by som tých, ktorí majú umiestnený betónový záhradný krb- gril v záhradnom altánku na ich názory, funkčnosť, využite. Či nie je lepšie urobiť svojpomocne murovaný z tehál alebo kúpiť prenosný záhradný gril ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Viem porovnať, pre mna praktickejší prenosný, ale musí mať poklop. Idealne i odkladacie plosky. Ak je plný altánok ľudí, gril sa postaví von ...
Odpovedať
Profilova fotka
nutně jsem si musel betonový krb na zahradu pořídit. pokud si dobře pamatuji, grilovali jsme na něm asi třikrát. pro 3 lidi na něm nemá smysl grilovat. vyplatilo se to pouze, pokud jsme čekali návštěvu a grilovalo se větší množství jídla. několik let jsme používali přenosné grily na dřevěné uhlí. poslední cca 3 roky jsme grilovali na elektrickém. rychlá a čistá práce. ke snídani křupavá slaninka, "volské" oko, zeleninka a křupavá bagetka...
Odpovedať
@2masoni a akú značku elektrického máte. Tiež rozmýšľam či sa vlastne betónový využije. Ale zase je to pekné na estetiku
Odpovedať
Profilova fotka
@jednoducha je veľký rozdiel grilovať na elektrine,plyne či uhlí. Ja preferujem jedlo "voňavé" od uhlia ;-). Správna dávka karcinogénu... :-). A nechcem týmto rozprúdiť diskusiu o škodlivosti takto upravenej stravy. Myslím že nič sa nemá preháňať, ale zas patrí to k letu :)
Odpovedať
@jankazb Elektrický na balkóne-popr.plynový, ale na záhrade samozrejme na uhlie..Keď varím guláš v kotlíku jednoznačne drevo /mám ho habadej/ poprípade na plyne s upravenou plyn.vložkou..ale drevo je lepšie-ako uvádzaš vôňa... :-)
Odpovedať
@jednoducha Keď už budeš robiť záhr.krb tak uvažuj aj s udiarňou-nemusí byť veľká...neskôr si to veľmi vynachváliš... :-) Neviem koľko členná rodina si /ste/ ale ja aj keď grilujem, tak mám prenosný gril priemer okolo 25-30cm úplne stačí pre 5-6ľudí.. ;-) Doma mám elektrický, keď sa mi zachce grilovať na balkóne...som na 7.posch. :-D :-D
Odpovedať
@jednoducha ak len grilovanie pre pár ľudí potom prenosný , murovaný alebo stavebnica je nákladný , no oplatí sa ak chceš v altánku prikúriť, alebo grilovať na tvrdom dreve, nie na drevenom uhlí, mne to nevonia, grilovaná krkovička je chutnejšia na dreve.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Budem Ti trochu odporovať. Gril o priemere 25-30cm je asi preklep. Však tanier má väčší priemer... Ja by som povedal, že taký guľový gril 65-70cm je naozaj optimálna veľkosť. Skús si pozrieť nejaké videá Zdeňka Pohlreicha, ktorý na takom varí a je to skutočne špička. Ja mám vonku pod holým nebom klasický betónový gril z Baumaxu, pod altánkom mám plynový gril a čo do dnes ľutujem, že som môj dvojitý BBQ gril/údiareň dal preč. Ten bol úplne fantastický. :o) Vonkajší gril. https://picasaweb.google.com/11560396... Gril v altánku. https://picasaweb.google.com/11560396... A môj bývalý BBQ gril/údiareň https://picasaweb.google.com/11560396... https://picasaweb.google.com/11560396...
Odpovedať
Profilova fotka
@jednoducha za mna urcite presnosny, nejaky kvalitny, npr weber :)
Odpovedať
@jamk1 Nie je to preklep...naozaj...zatiaľ mám taký mini, ale uvažujem samozrejme nad väčším, nakoľko musím k pôvodnej stavbe-záhr.domčeku dostavať prístrešok a potom budem môcť mať aj väčší gril..Väčšinou sme na záhrade 2-4 ak prídu moji /starka-dedko/ ináč len dvaja...Väčšinou varím guláš a na to mám 15l kotlík a tento gril je ako doplnok "stravy"..ak niekto by chcel ešte pečené mäsko :-p :-p :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Tak to je potom niečo iné. Ja som myslel, že ten s tým malým grilom robíš párty pre 10 ľudí. :-) Práve včera som konštatoval, že si musím zaobstarať časom nejakú menšiu kotlinu na guláš. Sused sa ma pýtal, že k čomu? Hovorím guláš uvarený na záhrade na otvorenom ohnisku je úplne o niečom inom. Nesúhlasil so mnou. Tvrdil, že na sporáku v kuchyni uvarí rovnaký guláš. Ja tvrdím, že nie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa PRENOSNÝ, lebo tie betónové, to sú také opachy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 Tak sa spýtaj suseda či jedol guláš varený na sporáku doma alebo vonku v kotlíku. :-p :-p ..Nedá sa to porovnať ten rozdiel..kto to skúšal oboje ten mi dá za pravdu :-) ...Ja som mal kotlík zavesený na stojane, ale som dokúpil kotlinu..a to je iná káva..spotrebujem oveľa menej dreva ako pri závesnom..Záves som dal kamarátovi, nakoľko mi len zavadzal...Som nadmieru spokojný s kombináciou kotlík+kotlina.. ;-)
Odpovedať
@leonardom To máš doma??? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Súhlasím so všetkým, čo si napísal. :-) :-) :-)
Odpovedať
@jamk1 Ja som kúpil takýto...samozrejme bez "obsahu" :-p ...15l..
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Ešte nie, ale po niečom takomto (ale menej finančne náročnom) pasiem... :-p
Odpovedať
@leonardom Čím je "napájaný"?? Uhlie,plyn?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 mas pravdu s tou kotlinou, len ja sa neviem zmierit s dizajnom :). A tak funguje trojnozka... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jednoducha riešili sme typ grilu teraz na jar. Vzhľadom k tomu, že máme aj klasické ohnisko, rozhodli sme sa napokon pre prenosný plynový. Musí mať ale dobrý výkon, aby sa na ňom správne grilovalo.
Odpovedať
Plynový a postavíš si ho kde práve chceš.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Nooo... to je ono. :o) :-) :-) :-) A poprosím nedráždiť chuťové bunky. :-)
Odpovedať
@technik007 no v "paráku" je guľáš taký istý ako na sporáku v hrnci , akurát spáliš o polovicu menej dreva ako na trojnožke, tam ide veľa tepla mimo, tam ide skôr o miesto v prírode a spoločnosť, to je to iné ako v jedálni, preto ináč chutí pri inej atmosfére
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lupto my sme kupili betonovy krb super muz si pochvaluje maso z neho. A este aj dizajn spravil na zahrade.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@lupto Práve že nemám a chystám sa niečo poriešiť. Ale myslím si, že 15 litrový je pre moje potreby tak akurát. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ten je veru paradny. Mne sa pozdava taketo nieco, len moja draha je zasadne proti, lebo to by som musel dat asi niekomu urobit, neviem ci by sa dal hotovy niekde kupit.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Drevné uhlie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb hahaha toto sme my zeny :-) ze nas viac zaujima vonkajsia vizualna stranka a nie prakticka
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?