Poradte zahradneho dizajnera

ahojte zahradkari :) postavili sme dom novostavbu este nebyvame ale uz chceme pomaly uvazovat nad upravou pozemku a nasledne zahradku mozno nejake jazierko chcem si na tom dat velmi zalezat hned od zaciatku ale bojim sa ze to nezvladnem preto by som mozno "sadila" na pomoc dizajnera poznate z vlastnej skusenosti niekoho kto by mi pomohol navrhnut poradit co a ako ??? a aj cenovo rozumne ?? v okoli okrese Namestovo mozno Zilina ? dakujem krasne za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelkaemmka Najlepsi dizajner je vzdy majitel zahradky :-) ty mas v hlave tu najlepsiu predstavu o vysnivanej zahradke, treba si viac verit, zalozenie travnika,jazierka,vyber rastlin na vhodne stanovištia sa dnes uz daju vygooglit a vytvoriť si krasnu zahradku. Na internete a dokonca aj tu na streche je vela inspiracii, zobrat papier,pravitko ceruzky a sup kreslit plany zahradky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dovolim si nesuhlasit, majitel zahrady je ten kto v zahrade bude travit svoj volny cas a zahradny architekt zas ten kto naslucha klientovi a spravne ho usmerni. Nemozno nastudovat z kniziek a googlu za par dni, to co niekto studuje a venuje sa tomu niekolko rokov. Aj ked vynimky samozrejme existuju, zahradna architektura je predsa len remeslo ako ine a vyzaduje si urcitu prax. Zahradka sa da navrhnut aj svojpomocne ale bude to trochu ako pokus omyl. Asi tak to vidim ja.
Odpovedať
@marcelkaemmka ahoj, tiez to aktualne riesim, postupovala som tak, ze som si nasla na internete zahradnych architektov z nasho mesta, ktori aj realizuju zahrady, nasledne som troch oslovila, prisli na prvu obhliadku, niektori hned povedali cenu za navrh (1 EUR/m2), niektori maju vizualizaciu a projekt zahrady v cene realizacie. urcite odporucam projektanta, ma viac skusenosti a navrhne ti veci, ktore by ti nenapadli, pokial k zahrade nemas vyslovene vztah..
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim Vas. Tiez si dovolim nesuhlasit. Nakreslit zahradu je jedna vec ale poznat vzajomne vztahy je vec druha a velmi podstatna. Nechcem pisat, ze sa to neda ale je to o systeme pokus- omyl. To, v konecnom dosledku bude stat viac ako architekt. Zahradni architekti su rozni. Mozete najst aj takych ktori Vam poskytnu len konzultacie, bez konkretneho navrhu za nim ale nepojdete len raz. Najlepsi sposob je necht si vypracovat navrh a vysadit si sam, pripadne urobit si v nom zmeny pocas realizacie. Posobim v regione ktory spominate tak ma kludne skuste kontaktovat a uvidime ci nieco vymyslime.
Odpovedať
Profilova fotka
Chvalabohu, ze existuju zahradni architekti, inak by sme mali zahrady samu burinu... Taktiez som studovala zahradnu a krajinnu architekturu a dovolim si tvrdit, ze pokial nechce mat niekto na zahrade velkolepe architektonicke dielo, velke terenne upravy, upravu (navrh) zahradky zvladne aj sam majitel svojpomocne. Zavlazovacie systemy, zalozenie travnika atd vam spravia uz kdekolvek. Pekny den :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak Vam staci v zahrade iba travnik a rad tuji po obvode pozemku potom skutocne nemusite volat architekta, to spravi aj zahradnik alebo aj sam majitel. Ale ak ste tento odbor sama studovala, viete ze to nieje iba o tom. Najat si zahradneho architekta ale ani neznamena ze musite mat na dvore velkolepe a gycove zahradne ' dielo', k tomu podobne ako vy tiez nemam vztah. Aj ked suhlasim ze je to u nas na Sr velky trend a aj problem, preto rozumiem Vasej reakcii. Poznam vsak vela novych mladych architektov ktori sa snazia byt stylovo cisti, maju ekologicke citenie a naozaj ako spomina aj ' Bruncak' Vam v konecnom dosledku skutocne vedia usetrit peniaze a starosti. Velmi by som si prial aby tento odbor u nas bol uznavanejsi ale to chce este neaky cas a vytvalost sikovnych ludi v obore ktori maju skutocny cit pre zahradne dielo. Pekny den ;-)
Odpovedať
ahoj.nie som z.architekt ale zahradnik. vygugli si okrasna zahrada a potom zahradny architekt v tvojom okoli.ahoj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?