Poraďte inšpiráciu ako zmeniť farebný pás v záhrade?

Prosím poraďte, ako zmeniť tento farebný pás so zachovaním nasadených stromčekov. Zdá sa mi to kriklave. chcela by som skombinovať kôru a kamienky.
Odpovedať
zrus farebnu stiepku a nasad viac podopokryvnych rastlin.
Odpovedať
Tu sa niekto dobre vysantil :-D To farebne harakiri odstran. Nasad nizke podokryvne rastlinky,ako radi atlaska.Ak chces stiepku, tak nejaku prirodnu, hnedu, na malom kusku,napr.okolo stromkov. Stiepka, ci kamienky su v zahrade pekne,ale ked su ulozene v nejakom prirodnom style a v malom mnozstve.
Odpovedať
Hej je to hrozne, ešte pred rokom som v záhrade akurát tak pokosila. Buďte ešte také dobré, aké podopokryvne rastliny napríklad by boli najlepšie?
Odpovedať
@peta30 múdre rozhodnutie, toto už nie... najlepšie pôdopokryvné stálozelené ihličnany. A ešte, ak kamene, tak prirodzené, nie tieto extra biele - pôsobia lacno a umelo. Ak štiepka, tak tiež nie farbená, najlepšie borovicová prírodná.
Odpovedať
uz tam nieco posadene mas tak to len dopln rovnakymi rastlinami, aby sa to spojilo co najskor popripade dopln velkymi kamenami. najrychlejsie rastuci mas kotoneaster ale treba ho casto strihat ked uz zacne poriadne rast. a netrap sa toto vidno v predzahradkach casto, prerobis to lahko a rychlo. keby som tam byvala dala by som k plotu nejake jedle kriky bay plot zakryli v lete a ku chodniku pas levandule no a ro potom uz netreba nic ine len tie vysoke stromy nechat.
Odpovedať
Profilova fotka
Dala by som iba klasickú koru. Výsadba je fajn, rýchle sa rozrastie, nebudes musieť ani kôry veľa dosypat každý rok. Navyse rastliny majú koru radsej ako kamienky. Mam to odsledovane :). Pridaj iba kde tu velky kameň alebo skupinku... Bude to pekne.
Odpovedať
@peta30 Do cervenej papriku, do zltej rajciny a namiesto tej metly chutnu ceresnu :-D Do sedej asi hrasok. No musim povedat ze sa mi tie farby pacia, len ten chodnicek by som zvazil z liateho kamena.
Odpovedať
Profilova fotka
@peta30 to ti kto prosim ta robil? Sa vyblaznil poriadne, tolko farieb, fu ani sa necudujem ze to chces zmenit
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 si to ako rozdelil :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
@peta30 je to zaujimave ale dal by som tam fakt len koru, bude to tak najlepsie
Odpovedať
Tie kamienky a kory su pekne,ale iba ako doplnok,mali by byt urobene v prirodnom style. Ale niekto z toho urobi detsku omalovanku,rozne patvary,potom to posobi velmi gycovito. Menej je niekedy viac,ako sa hovori. Plati to aj v tomto pripade.
Odpovedať
Ďakujem za všetky komentáre a rady, aj som sa zasmiala :D V každom prípade to prejde zmenou, najviac by sa mi asi páčila tá prírodná kôra s pár veľkými kameňmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?