Poraďte drobnokvetú rastlinku

Profilova fotka
Takúto predstavu mám o svojej mini predzáhradke. Keďže je tam naozaj málo miesta, tak potrebujem to nejako oživiť. Vzadu za takýmto džbánom budú vresy. Po ľavej strane by mohli prísť ešte nejaké nízke trvalky, ale čo potrebujem poradiť je, či nepoznáte nejaké drobné kvietočky, ktoré by sa dali zakombinovať namiesto týchto tmavých pásov medzi skalné ruže.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja by som použila sedum, je to nízka trvalka vhodná na slnečné stanovisko. Napr. Sedum acre Aurea, Sedum album Coral Carpet alebo Acaena microphylla Kupferteppich. Bola by tu pekná aj materina dúška.
Odpovedať
hod si do googla Hebe, su pekne,nenarocne
Odpovedať
Profilova fotka
S Hebe mám skúsenosť, že vymŕza
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo aj Phlox subulata
Odpovedať
@dena19 a ta sa kedy ma sadit? aj teraz na jesen? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@dreamerka myslím si že sa dá ešte aj teraz, aby stihla zakoreniť...
Odpovedať
Profilova fotka
@seredciatko Phlox je síce drobnokvetý ale časom dokáže vytvoriť obrovské kolesá, koberce, takže budete ho musieť strihať. Objednať a vysadiť sa dá aj na jar aj na jeseň. Rovnako tie skalné ruže budú časom vytvárať dcérske ružice J. Vhodnými rastlinami sú ešte saxifragy. Je ich veľa kultivarov, stačí si vybrať. Alebo Draba mollissima . Práve teraz na jeseň až do polovice novembra je vhodný čas na výsadbu trvaliek, ktoré do jari nádherne zakorenia a na jar sa ukážu v plnej kráse.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk no tak ta saxifraga ma naozaj oslovila, ake mnozstvo by som mala kupit keby som ju chcela medzi dva take riadky skalnych ruzi? akurat som si pozerala aj Vasu webovu stranku. este som neobjednavala kvety cez internet ale ak nenajdem tuto kvetinku u nas v zahradkarstve (kde nikdy nemaju co potrebujem) :D tak urcite skusim Vas e-shop, lebo mate toho naozaj dost v ponuke... To ze sa skalne ruze rozrastu s tym ratam a mam uz zopar kuskov, jednu aj krasne zakvitnutu, takze tato rastlinka ma urcite oslovila:)
Odpovedať
Profilova fotka
aj Aubrieta hybrida by tam mohla pasovat
Odpovedať
Profilova fotka
@krasomira tu som zrovna vcera nasla v jednom eshope. :) tiez je to velmi pekna kvetinka. Uvidime na ktoru sa mi podari skôr natrafit
Odpovedať
Hocijake rozchodniky a rozne skalne ruze spolu s kamenom urobia peknu malu predzaradku,alebo aj v kobinacii a japonskym javorom. Ten obrazok je taky gycik s tym dzbanom.
Odpovedať
Profilova fotka
@seredciatko Neviem presne ako dlhé sú tie pásy a ako široké ale bude vám stačiť na 2 – 3 skalné ruže vysadiť jednu saxifragu. Tiež podrastú do šírky ale dobre sa delia a rozmnožujú.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?