Poprosím o náčrt konštrukcie z dreva.

Zdravím, Rád by som poprosil o nejaký náčrt konštrukcie z dreva na schody. Jedna sa o 3 schody o velkosti 0.3mx2m a jeden veľký široký 1mx2m. Problem je ze 1. schod zľava zacina na úrovni terénu ale vpravo je uz ten schod cca 16 cm nad terenom. Vid foto reálneho pohladu. Ten posledný schod je vo výške 0.5m. Mám to predbežne vymyslené tak že pod 4. schod dám zatlkacie kotvy a do nich hranoly 10cm x 10cm. Následne na ne položiť nejaké 2.5cm x 5cm laty. Na tie by sa napokon zvrchu naskrutkovali bruseny borovicovy profil 2.8cm x 13cm. Stojky chcem medzi sebou nejako tiež pripojiť tými latami. Jedine netuším ako mám vyriešiť ten 1. a 2. resp. aj 3. schod. Mám aj pod ne dať pätky ? Alebo len nejaké šalovačky alebo nejaké kocky podložiť a na ne lepenku? Z boku to chcem zadebnit tiež tou dlažkovicou z borovice.
Odpovedať
ak poznáš Pinterest, odporúčam zaregistrovať sa tam a potom tam vyhľadať nápady. Nájdeš ich tam kopec. Zadáš "Ideas for pool steps" napríklad, alebo priamo "wooden pool steps" a hodí Ti to kvantum inšpírácií a nápadov. ;-) Tiež sa tam pravidelne mrvím.
Odpovedať
@jabadaba ďakujem za tip. Idem pozrieť. Len dúfam že tam nájdem aj konštrukčné riešenie okrem klasických fotiek už hotových schodov.
Odpovedať
@milan209 nájdeš ak zadáš "how to build pool deck" . Ono Ti to vyhodí kopec fotografií, stačí kliknúť na tú čo Ťa zaujme, jednak sa zväčší a následne ešte pod ňu vysype ďalšie tématicky blízke fotky. Často tam bývajú aj práve rôzne konštrukčné riešenia. Napr, tu: https://sk.pinterest.com/pin/33389975... alebo aj tu: (priamo postup stavby schodíkov) https://sk.pinterest.com/pin/13165998...
Odpovedať
@milan209 ešte túto stránku som našla, tam je aj video postup ako vyrobiť schodíky na terasku či už okolo bazéna alebo proste pri dome. https://www.familyhandyman.com/decks/...
Odpovedať
@jabadaba joooj ďakujem :-). Našiel som kooopec inšpirácii.
Odpovedať
@milan209 super, to som rada! Tak veľa zdaru! :-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?