Ponorné čerpadlo

Aké ponorné čerpadlo by ste mi odporučili do 22 m vrtanej studne, priemer 116 mm. V súčasnosti to potrebujeme na stavebné účely, no neskôr ho chceme využiť aj v dome a záhrade.
Odpovedať
Profilova fotka
@livika1978 - nie som sice odbornik na studne, no podla udajov co ste uviedli, tak u vas to bude 3", max 4" ponorne cerpadlo. Neviem aka agresivna je voda v okoli Sniny, no asi by som siel do celonerezoveho prevedenia ponorneho cerpadla. Predsa, vytahovat 22 metrov plastovej hadice plnej vody a na konci mat este aj 25kg zavazie ako ponorku, nie je sranda v pripade poruchy. Co sa tyka znacky, tak urcite osvedcenu, aby sa vam nestalo ze za 5 rokov nezozeniete nahradny diel.
Odpovedať
@bopcox Problém je v tom, že v okolí nie je veľká ponuka ponorných čerpadiel, tak to budeme asi riešiť cez e-shop.
Odpovedať
@livika1978 Ahoj. My sme nedavno riesili podobny problem. Vyvrtali sme cerstvo studnu a je ju treba precistit. Zohnali sme si ponorne cerpadlo lacne za 70 eur s tym, ze ked sa pokazi, tak sa pokazi. Zatial taha paradne, takze sme spokojni. Ale den nato, ako sme cerpadlo mali, volal som s jednym panom zo stranky www.aquapumps.sk . Dufam, ze mi to nedaju, ako reklamu, ale mal som s nim vybornu skusenost. Porozpraval mi po telefone, ze sa mam zamerat na vyrobky od spolocnosti Pumpeg, pretoze vraj maju velmi jednoduchu konstrukciu. Dokonca mi hovoril, ze jedina vec, co sa na tom cerpadle moze pokazit je nejaky nasavaci ventilator, ktory odporuca zakupit priamo s cerpadlom za nejakych 12 eur a mozes tu pumpu pouzivat pri cisteni studne. TZN, ze ked sa Ti pokazi cerpadlo kvoli piesku a bordelu zo studne, jedine, co musis urobit je rozobrat cerpadlo, povedal, ze to zvladne aj laik a vymenit ten ventilator. Osobne radim, zavolat do tej firmy. Naozaj velmi prijemny pan a velmi dobre vedel poradit. Samozrejme, ze u Vas je jeden velky problem. Pri vrtani ste im mali povedat, ze chcete aspon 160mm ruru. Teraz sa Vam to ovela predrazi, pretoze uzsie cerpadla stoja ovela viac penazi... Pozdravujem.
Odpovedať
@smolkosk Pekne ďakujem. Zatiaľ to riešime čerpadlom z UA susedia - cena 25 €, tak dúfam, že to dobre prečerpáme a potom kúpime do domu od nás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?