Ponorné čerpadlo do studne

Aku pouzit hadicu k ponornemu cerpadlu do 15 metrovej kopanej studne a ako ju uchytit? Hadica by mala byt 32mm a neviem ci HDPE alebo LDPE. Dakujem.
Odpovedať
1
2
ahojte... mame kopanu studnu hllbku nieco malo cez 8 metrov a nej ponorne cerpadlo. to sa ale zapina ozaj kazdu chvilku na par sekund. nikde na dostupnych miestach nie je vidno, ze by unikala voda. niekto nam hovoril, ze problem moze byt aj v samotnom uchyteni cerpadla na hadici, ze tam mohlo povolit tesnenie a vo vode to nie je vidno, ze tam je unik... stretli ste sa niekto s takymto problemom?
Odpovedať
@sirinka pokial ho nevytiahnes a neskontrolujes nebudes vediet... @petere ak dobre pozeram rozdiel je len aky tlak znesie no a samozrejme cena, LDPE hadice lacnejsia,tensia stena mensi tlak znesie a HDPE hadice drahsia,hrubsia stena = vacsi tlak znesie....ake mas cerpadlo,znacka?
Odpovedať
@creator no to nas zrejme caka na 100%, len ma tak zaujimalo, ci sa s tym uz niekto stretol...lebo nerada by som zistila, ze problem je niekde zakopany.... :-(
Odpovedať
Či HDPE alebo LDPE je jedno, ja osobne preferujem HDPE... Tvarovky sa do nej lepšie "zarezávajú" a je ohybnejšia, aj keď je hrubšia. LDPE je tenšia ľahšia, ale na ohyb nič moc. Každopádne okrem hadice treba celé čerpadlo zavesiť na niečo takéto http://www.vodoshop.sk/prislusenstvo-... NIE na hadicu. A čo sa týka častého spínania čerpadla, najčastejší problém býva prázdna expanzná nádoba. Vypnúť studňu, vypustiť z potrubí vodu a skontrolovať tlak v expanznej nádobe. Ak náhodou z autoventila ide okrem vzduchu aj voda, nádoba je zlá, treba ju vymeniť. Ak z ventilu nejde nič, skúsiť dotlačiť vzduch. Ďalšia možnosť sú spomínané netesnosti dolu v studni okolo potrubia.
Odpovedať
@sirinka Máte v dome aj tlakovú nádobu? Ak áno môže byť problém tu. V nádobách s gumeným vakom treba pravidelne kontrolovať a dofukovať protitlak ktorý je okolo gumeného vaku. Ak tam protitlak nie je čerpadlo často zopína.
Odpovedať
@dedo758 V nádobe stačí vymeniť gumený vak netreba ju vymieňať celú.
Odpovedať
@stanisko1 v dome urcite nie, vodu zo studne mame iba na polievanie zahrady. v studni je ten elektronicky spinac a nad nim je este taky valec, predpokladam, ze to je filter.
Odpovedať
@sirinka máte tam tlakovú riadiacu jednotku ktorá zapne čerpadlo pri otvorení kohútika? Skôr by som to tipovala na riadiacu jednotku ak je umiestnená v studni zvykne tam kondenzovať voda a to elektronike neprospieva.
Odpovedať
@stanisko1 hej, asi to bude ono...a veru aj sa tam zraza voda...tak riesenie asi bude dat tu riadiacu jednotku mimo studne...hm...dakujem za info.
Odpovedať
@stanisko1 nie v každej expanzke sa dá vak vymeniť. Ponorné čerpadlá vo všeobecnosti nemajú rady chod bez expanznej nádoby. Prudké zmeny tlaku pri vypínaní a zapínaní ponorky tiež neprospieva elektronike. V kopanej studni by mohol byť priestor na umiestnenie nejakej, aspo 50-70 litrovej. Ponorka bude len rada... :-)
Odpovedať
@stanisko1 @dedo758 tak cerpadlo odislo do servisu, spinac vzdy do 10 sekund ohlasi problem a vypne....som zvedava, co nam daju vediet....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Zdravim Vas vsetkych. Viete mi poradit nejaky konkretny typ cerpadla do studne? Znacku, zaruka, skusenosti. Vsetko pomoze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@smolkosk http://www.kdgarden.sk/detail/0203010...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry den, mam cerstvo vyvrtanu studnu cca 8,5m potrebujem ju odkalit, chcem sa opytat ake cerpadlo kupit myslim tym ci mam zainvestovat hned do kvalitneho ponorneho alebo najskor kupit nieco lacnejsie. Vodu chcem zatial pouzivat len pri vystavbe RD. Dakujem
Odpovedať
@mmatuss kup len nejake lacne kym sa ti studna neprecisti... napr. nejake mini vybracne cerpadlo...
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 To isté sme spravili my, v tescu za 19,9€ . Voda už vyzerá vcelku čistá tak sa rozhliadam po ničom lepšom .
Odpovedať
@mirooslav a kolko ste s nim cerpali alebo este cerpate, ci nezhorelo alebo sa nezadrelo...? Ze ci mi vydrzi a bude stacit ho pouzivat aj pri vystavbe RD?
Odpovedať
@mmatuss na 8,5 m potrebujes uz aj daco silnejsie aby vladalo vytlacit tu vysku. Standartne kalove cerpadla za cca 40e maju dopravnu vysku 7-9m
Odpovedať
@cubicomp standardne vybracne cerpadlo vytlaci do 50 metrov ako nic...jedina nevyhoda je ze moze byt v chode iba dve hodiny a potom by malo stat cca 15min...
Odpovedať
@doors454 otazka je, ci prezije cistenie studne, kedze je vhodne hlavne na cistu vodu a nie cerstvo vrtanu studnu
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp musím povedať, že prvé vydržalo asi týždeň a to išlo nonstop. Druhé tam máme už asi tri mesiace a časovač som nastavil na nočný prúd od 19:00 do 07:OO a zatiaľ beží stále. Nieje problém ani s výškou a ani s tlakom. Keď sme testovali tesnosť vodovodu natlačili sme s ním na 3,5 a ešte by tlačilo ďalej! Ešte podotknem ,že prvé dva tri týždne nám išlo miesto vody úplné kakao :-)
Odpovedať
@cubicomp moje prezilo a zije uz 2 roky mam toto : http://www.cerpadla-zavlahy.sk/ponorn...
Odpovedať
Profilova fotka
@mmatuss musím povedať, že prvé vydržalo asi týždeň a to išlo nonstop. Druhé tam máme už asi tri mesiace a časovač som nastavil na nočný prúd od 19:00 do 07:OO a zatiaľ beží stále. Nieje problém ani s výškou a ani s tlakom. Keď sme testovali tesnosť vodovodu natlačili sme s ním na 3,5 a ešte by tlačilo ďalej! Ešte podotknem ,že prvé dva tri týždne nám išlo miesto vody úplné kakao emoticon
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 to máme aj my ,ale z tesca za 19,90€ :-)
Odpovedať
@mirooslav ja ho mam za 5 ecok od chlapa co nam vrtal studnu ... :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Neponúka niekto také čerpadlo? Ľudkovia A kam cerpate tu vodu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
treba teda do cerstvo vrtanej studne najprv nejake lacne cerpadlo, kym sa precisti? a az potom zhanat nieco kvalitne a poriadne?
Odpovedať
zdravim vospolok.obraciam sa k vam s prosbou o pomoc,nakolko som hladal pomoc na predajnych miestach s cerpadlami,no stretol som sa s absolutne rozchadzajucimi sa radami a nazormi.ideme stavat dom,studnu mame uz navrtanu.dal som s priemerom 160mm,hlbka 10m a z toho 6m stlpec vody v strkovom lozku.vydatnost je vyborna.riesim ponorku do studne,no neviem parametre v akych sa mam pohybovat.studnou bude napajana zavlaha travnika a v dome pojde voda do pracky,umyvacky riadu a WC...pán co mi studnu vrtal mi povedal aby som dal cerpadlo s prietokom minimalne 100L/min a tlak 6atm,k tomu 50L nádrz.v jednej predajni mi radia cerpadlo s prietokom 60L/min a tlak 4atm,k tomu 100L nadrz a v inej predajni zasa 130L/min a tlak 8atm k tomu nadrz 80L.prosim,poradte,dakujem
Odpovedať
Zalezi od toho ako si navrhnes zavlazovanie ale zo skusenksti sa priklanam k panovi co ti vrtal studnu
Odpovedať
@mifko86 podla mna (nie na 100%) mali pravdu skor v obchode... vacsia nadrz ti zabezpeci, ze sa cerpadlo nebude stale spustat, a 60L/minuta je dost vody, zvaz, kedy potrebujes viac ako liter za sekundu... (aj tu nadrz 100 litrov by to naplnilo za necele dve minuty)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?