Plot z vtáčieho zobu

Uvažujem na vysadení živého plotu caa 9m z vtáčieho zobu. Ale neviem si predstaviť aký je medzi nimi rozdiel, totiž neviem si ho porovnať lebo len na fotkách to až tak nieje rozpoznateľné. Viem, že vtáči zob obyčajný dosahuje nestrihaný v 3ma š. 2m a vajcolistý dosahuje nestrihaný v 4m a š.3m. Máte niekto doma jeden alebo druhý druh môžete priložiť foto? Ďakujem.
Odpovedať
My mame z neho zivy plot. Je to vdacna,rychlo rastuca rastlinka,aj ked spociatku vyzaduje caste zastipavanie a strihanie,aby bol pekne husty. Vysku si urcujete strihom 2x rocne. Je ich vela druhov,ak chcete nepriehladnu stenu, je vhodne kupit vtaci zob neopadavy. On vlastne nie je celkom neopadavy,listky zoschnu,drzia na konaroch a opadavaju az na jar,kedy uz pucia nove listy.
Odpovedať
aj ja som o ňom uvažovala ale keďže máme malé deti rozhodla som sa pre hrab - plody sú vraj jedovaté - a viem, že malé guličky ich jednoducho budú lákať.
Odpovedať
Majki a ktorý vtáči zob máte vajcolistý alebo ten obyčajný.Dnes som videla na sídlisku okolo bytovky prekrásny 2metrový živý plot bol vysadený v dvoch radách veľmi sa mi páčil mal trošku širšie lístky nanešťastie nebol naokolo nikto z toho paneláka,aby som sa ho opýtala čo je to za druh ale hrab to nebol ten poznám.
Odpovedať
@aflou neviem ti povedat,uz si nepamatam ktory sme kupovali. Ale na nete najdes vela obrazkov,aj popisov ,takze si mozes vybrat. @tvorivachalupka ak ker po odkvitnuti zostrihas,ziadne plody nebude mat. Krik sa aj tak odporuca 2x rone strihat,aby bol pekny,husty. Plody mozu sposobit zaludocne problemy,ci slabsiu otravu. Ale iba pri zjedeni vacsieho mnozstva. Ale maju velmi trpku,neprijemnu chut,takze dietatu nechutia. A po okostovani jednej,dvoch bobuliek sa mu nic nestane
Odpovedať
Veď práve keď si dám do vyhľadávača jeden alebo druhý tak je na obrázku len jedna halúzka na nerozoznanie jedného druhu od druhého.Tak som preto dala sem túto diskusiu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?