Platan - čo so suchými konármi?

Ahojte. Na jeseň sme zasadili platany a jeden sa nám na jar takto prebudil. Neviete, čo sa mu mohlo stať? A čo s ním, nechať tak, či suché konáre zostrihať? Môže ešte raz mať peknú guľovitú korunu?
Odpovedať
Profilova fotka
urcite ano... po desiatich-dvadsiatich rokoch bude mat taku 20 metrovu korunu. Ten suchy konar odstrihni, on vyzenie iny.
Odpovedať
@margarita je to forma Alphens Globe, bude max 4-5 m. Takze kludne mozem aj teraz v maji urobit rez?
Odpovedať
@mmmmn Suche,ci poskodene konare mozes na hocijakom strome odstranit pocas celeho roku
Odpovedať
Profilova fotka
@mmmmn ano mozes a aj tak sprav. Pomoze mu to!
Odpovedať
@jan84 ok, dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@mmmmn presne ako Ti uz napisali, suche konare mozes odstranit kedykolvek. A prakticky akekolvek konare mozes rezat kedykolvek, len jarny rez ma iny efekt ako jesenny. A niekedy pri hrubych konaroch treba tu ranu osetrit. Ale taketo tenke konare mozes odstranit kedykolvek. Drzim palce, aby ste mali pekne stromky.
Odpovedať
@margarita dakujem :)
Odpovedať
@mmmmn ked to budes strihat treba si dat pozor aby si odstrihla asi 1 cm nad prvym zivym ockom, ktore smeruje von z koruny A ak nemate kvapkovu zavlahu, dlho u vas vydatne neprsalo, tak pod neho vylejte aspon 20- 30 litrov vody v jednej davke s odstupom par dni, mozno ja 3y za sebou. A pove leto intenzivne polievat, nie denne cvrknut par litrov ale raz za cas velka davka, ktora vsiakne do hlbky ku vlasovym korenom
Odpovedať
Najskor nechtom vyskusaj ci nieje zeleny konar.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?