Plastová obruba trávnika

Profilova fotka
Potrebujem poradiť, chcem robiť skalku v záhrade a rozmýšľam nad zakúpením plastovej obruby trávnika. Aké s tým máte skúsenosti? Od koho ste to objednávali?
Odpovedať
Profilova fotka
@smarti objednat sa da od 10tok predajcov, ak nie stoviek,... v pbchode alebo na internete, ci vo velkosklade. A obruba? tych existuje tiez zopar druhov... najhorsie u tie rolky kupene napriklad v tescu, tie vlnovky. Zbytocne vyhodene peniaze. O cosi lepsie su tusim 10-15cm siroke, nepamatam uz presne nerobim s nimi uz... samostatne dielce ktore sa zabijaju vedla seba s tym ze kazdy ma na pravej strane akoby hacik a tym to drzi pri sebe...nevyhoda? v zime to lahko mraz vytlaci zo zeme a na jar to treba opat nabuchat plast. kladivom do zeme... pre mna najlepsia metoda je neviditelny obrubnik. Nestretol som sa doposial s problem ani na nete zeby som od niekoho cital. No tam je uz bohuzial cena vyssia.. co meter to cca 3-4eura. To su najpouzivanejsie obruby :) tak vela zdaru pri vybere
Odpovedať
Profilova fotka
@smarti Plastových obrúb je veľa. Ako bolo spomenuté, záleží od financii. Pokiaľ hľadáte lacnejšie riešenie môžete použiť biele tehly (šamotky ), ktoré vydržia dlhšie než klasická pálená tehla. Nepodliehajú tak poveternostným podmienkam. Tiež si viete zakúpiť rôzne betónové obrubníky aj na vytvorenie oblých línii, vo farebných prevedeniach. Sú lacné, prispôsobivé. Kopírujú terén a pohodlne sa potom kosí trávnik okolo. Ak zvolíte palisády alebo plastové lemy, počítajte s ručným kosením, strihaním trávy okolo lemov. Plast veľa nevydrží a nie je ani estetický.
Odpovedať
@andyfoto Mna zauujimaju tie nevididelne obrubniky. Tych je tiez viac druhov a ponuka ich viac firiem. Mozes poradi alebo dat link na nieco overene? Vdaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivaga vsetky su viacmenej na vyssej urovni... pozri na neviditelnyobrubnik . cz, tam sa docitas viac a mozes aj objednat, ked sa zapaci...je tam aj video
Odpovedať
Ja by som si neviditelny uz nedala, teraz ked chcem dat zamkovu musim ho vybrat,lebo tam zavadzaju tie klince.Mam ekobrim, prerasta cez neho trava a co ma stve najviac robia sa tam jednotlive trsy travy. Kedysi rovinka je dnes "vlnovka"
Odpovedať
Mne zahradna architektka odporucala narezane ccc 20 cm vysoke (resp. hlboke) plechove pasy. Oni s nimi bezne pracuju. Ja by som sa chcela spytat ako sa udrzuje travnik pod trampolinou? Viete poradit ? dakujem eva
Odpovedať
Profilova fotka
@evu_lienka pod trampolinu patri treba kaminky, nebo umely travnik... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evu_lienka Trávnik pod trampolínou sa samozrejme kosačkou nedá kosiť, nakoľko by tam mala byť aj ochranná sieť, aby pes a deti neliezli pod ňu. Preto je lepšie vybrať pevnú plochu alebo rôzne druhy štrku, piesku. Mnohí však ukladajú trampolínu priamo na trávnik a po skákacej sezóne plochu upravia, dosejú. Všetko sa dá.
Odpovedať
@evu_lienka vacsina ludi ak ma trampolinu na travniku priamo, tak treba pravidelne trampolinu posuvat kazdy 1-2tyzdne. nakolko vytvata tien, a sice pod nou trava rastie rychlejsie, no po koseni uvidis, ze bud zahniva, alebo naopak je vysusena. Pokial budes posuvat, tak tieto skody nebudu take markantne. Zial ale necakaj vystavny anglicky travnicek v danom pripade.
Odpovedať
Ahojte, ďakujem všetkym za prispevky. Mojmu muzovi sa bude urcite najviac pacit ten s tym umelym travnikom pod trampolinou :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?