Plastová nádoba na zber dažďovej vody zo strechy

Zdravim, potrebujem poradit. Mam nadobu na zber dazdovej vody zo strechy. Mam ju nechat na zimu uplne prazdnu alebo s trochou vody? Dakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
Mraz ti ju moze poskodit,ak tam bude voda
Odpovedať
Profilova fotka
@coconr Asi by bolo lepšie spresniť popis (litre, zakopaná - voľná....?) - alebo hodiť foto, nie? Voľne stojacu by som vyprázdnil. Zakopanú (mám - 10 m3!) nevypúšťam.... Načo, keď je v zemi...
Odpovedať
@coconr Málo vody skôr zamrzne ako plná nádoba. Kamarát má na chalupe nad zemou IBC 1000 l kontajner, izolovaný cca 10 cm vaty a tento necháva celú zimu plný vody a zatiaľ bez poškodenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je zakopana, tak by som ju nevyprazdnoval, take velke mnozstvo vody ak je pod zemou ti nezamrzne
Odpovedať
poskodi mi mraz plastovu nadobu s vodou aj ked bude otvorena? Mam to takto: http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
Minulý rok som nechal cez zimu IBC kontajner, do 3/4 plný vody pre potrebu stavbárov. Niektoré dni zamrzli boky, keď bolo teplo, sa roztopili, nič sa mu nestalo. Ale minulý rok bola u nás slabá zima. pokiaľ tú vodu nepotrebuješ, tak ju radšej vypusti.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Noooo... - vypustil by som. Mali sme pod garážou žumpu, do ktorej sme po napojení na obecnú kanalizáciu zbierali dažďové vody. 25 m3! A keď bola tuhá zima, veru aj tam sa urobil niekoľkocentrimetrový štopeľ. Išlo železobetónovú žumpu. Ak by to bol plast, tak neviem-neviem. Ja do tej mojej zakopanej, čo mám teraz za domom, dávam na zimu kusy polystyrénu, aby som oslabil pôsobenie sily ľadu.
Odpovedať
@ gashtaan ak príde naraz silný mráz tak ju puknúť môže, má sa síce kde zväčšovať objem, no ak primrzne vrch o okraj suda vedy pôsobí ako pevný dekel, záleží ako sú hladké steny suda či sa posunie tlakom
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Práve som chcel napísať, že do bazénov a záhradných jazierok sa dávajú polystyrénové plaváky. Možno by aj také niečo pomohlo. :-)
Odpovedať
@duzu ved toto, ze tie steny su hladke a nadoba sa smerom hore rozsiruje, tak by sa to mohlo posuvat, ale na druhu stranu, ten ventil dole to asi znici raz dva. Necham to radsej otvorene, nech to odteka prec.
Odpovedať
@leonardom @jamk1 videl som že dávajú do bazénov aj PET flaše a funguje to tiež dobre.
Odpovedať
@gashtaan zober plastovu flasu, aj viac, nalej do nej trochu vody, aby bola ako plavak a ak by to zamrzlo, tak lad bude tlacit na flasu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stowasser Bude to fungovať? Však ak zamrzne voda v nádrži, zamrzne aj vo fľaši. Ja by som skôr do tej PET fľaše dal do 1/4 piesok, alebo kamene, uzavrel a dal do vody tak, aby j tá časť fľaše v ktorej je vzduch bola z časti ponorená. Potom by to mohlo plniť svoju funkciu.
Odpovedať
@jamk1 Bude to fungovat, je to bezny a zauzivany postup na zazimovanie bazenov (na zimu sa nevypustaju cele, len sa znizuje vyska hladiny na 2/3 a nahadze sa tam par pvc flias.
Odpovedať
Takze vypustam a necham prazdnu,je totiz 900l nad zemou. Dakujem pekne za odpovede,az som prekvapeny kolko vela Vas odpovedalo. Dakujem.
Odpovedať
to máme doma taky a zalievame tým kvety.
Odpovedať
@coconr Pekne vysokooo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?