Pivonie

Skusene zahradkarky sem sa! :-) Planujem posadit pivonie, ale az na jesen, lebo teraz sa uz neda, to este viem. Ale zaujima ma hlavne to ako hlboko posadit hluzy, lebo vsade som sa docitala raz tak, raz tak. Ako hlboko ste ich sadili vy?
Odpovedať
@skorpionka34 ja milujem pivonky, su to moje najoblubenejsie kvety!!!!! mam ich par zasadenych ale uz ani neviem ako som ich sadila...
Odpovedať
ani neviem ze pivonky maju hluzy. Mam len jednet trs a dvojo mam drevnatych-kriky,jeden zlty,druhy ruzovy a zhanam oranzove.
Odpovedať
@bambi2 @atlaska ehmmm.... :-) :-D nevadi...
Odpovedať
@skorpionka34 ja som ich kupila v kvetinaci a viem, ze nemohli ist hlbsie do zeme ako boli v kvetinaci lebo vraj nevyjdu... mam aj knizku o nich niekde len neviem kde :-N
Odpovedať
Inak tie drevte su uzasne, podobne rododendrom, aurat nemaju take dlhe stonky, teda nedaju sa davat do vazy. Ja som dostala odkopok a zasadila tak normalne aby trclo zelene, ale hluzy suseda tu mi vravi ze 10cm max do zeme.
Odpovedať
Pivonie by sa nemali sadit moc hlboko. Pri sadeni si vsimaj pokade boli zasadene doteraz, toho sa drz, nic tym nepokazis.Cim je pivonia dlhsie zasadena na jednom mieste, tym bohatsie kvitne. Preto jej vyber dobre miesto,aby si nemusela neskor presadzat. Ja mam velmi peknu bielu s ruzovkastymi nadychom po obvode. Ak ma niekto tmavo ruzovu,alebo fialovu rada vymenim./kusok odnoze / Napiste do spravy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pivónie sa naozaj vysádzajú v septembri. Ak ju vysadíte hlboko bude málo alebo vôbec kvitnúť. Plytko vysadené zasa môže poškodiť mrá a sucho. Vysaďte ich rovnako ako ich zakúpite do kyprej priepustnej pôdy, prihnojujte a pravidelne zalievajte. Očká pivónii by nemali byť hlbšie ako 3 cm pod povrchom pôdy. Na stanovišti môžu byť vysadené natrvalo. Vyžadujú slnečné polohy, drevnaté pivónie znesú aj polotieň. Nemajú rady utlačené ťažké pôdy a presádzanie. Lebo potom budete dlhšie čakať na kvety. V piesočnatých pôdach vytvárajú viac listov a menej kvetov. Pred výsadbou jamu vysypte kompostom a úrodnou pôdou.
Odpovedať
Profilova fotka
mna pivonky uplne vysokovali, lebo prezili aj stavbu domu, ked sa po nich slapalo a tak a na jar vyrastli z uplne betonovo tvrdej pody, su nadherne a krasne kvitli :) mala som z nich radost :) ale chela by som sa spytat, kedy a cim ich treba hnojit, aby boli stale krasne? a co s nimi po odkvitnuti? mam pocit, ze listy ako keby zozltli
Odpovedať
@cryonae nam podobne prežili..ale z vačšieho šoku som..čo som zistila dnes..je že nam prežila paprad po tom ako bola na nej hodena asi metrova kopa ilovej pody, nasledne sme tuto kopu dali preč..prešiel čas a ahaho..paprad.. :-D :-D
Odpovedať
@cryonae Pivonky nepotrebuju moc hnojenia.Ale mozs obcas pridat nejake s obsahom fosforu,na podporu kvitnutia. Po odkvitnuti potrebuju klud,ostrihaj odkvitnute kvety. Mojim v lete tiez ospatnievaju listy,obcas chytia nejaku pliesen, ci co. Tak im zostrihnem vsetky listy. Pred zimou ich tiez zostrihujem a prikryjem nejakymi vetvickami.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 dakujem za radu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?