Pestuje niekto vanilku?

Je tu niekto kto pestuje vanilku? zaujima ma ako rychlo rastie, zaklady viem ale potesili by ma nejake tie rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka Vanilka sa u nás dá pestovať aj keď musíte zabezpečiť niekoľko dôležitých krokov. Priestor – nakoľko je to liana a narastie do výšky aj 2 metre. Samozrejme, že sa dá ovíjať okolo nejakej opory. Použite substrát na orchidey, resp. vzdušný rašelinový substrát. rastlina vyžaduje vysokú vzdušnú vlhkosť až 80%, svetlú miestnosť, teplota min. 18°C, najlepšie aj 27°C. Ak chcete získať plody, najdôležitejšie je samotné opeľovanie pomocou štetca. Nesmiete premeškať čas, nakoľko kvety sa otvárajú len na niekoľko hodín a samotné kvitnutie trvá tak 1 deň. Obyčajne plodí po 3-5 rokoch pestovania. Určite to vyskúšajte ak máte vhodné podmienky. Tiež ju ponúkame v našom e-shope, pri pestovaní Vám vieme poradiť kedykoľvek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@rastlinky_sk Dobrý deň, pestujeme doma vanilku už asi 4 roky, zatiaľ žiadne kvety, len na dĺžke naberá poriadne rozmery... na presadenie som použila substrát na orchidey, je potrebné aj nejaké hnojivo, alebo niečo?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1319 potrebuje hlavne teplo a vlhko. Skúste jemnou hnojivou zálievkou porosiť listy. Existujú hnojivá na orchidey alebo sa dá použiť aj iné hnojivo na kvitnúce rastliny avšak v polovičnej koncentrácii.
Odpovedať
ok, ďakujem veľmi pekne. Ešte by som sa chcela opýtať na limetky z Vašej web stránky rastlinky.sk, za akú dobu by sa dali doručiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?