Pestuje niekto Jiaogulan?

Chcem sa spytat ci tuto rastlinku mozem pestovat aj vonku vo volnej pode pretoze na stranke jedneho zahradnictva sa pise> . Je odolná voči mrazom a môže sa pestovať vonku, ako aj v byte...a dalej v podmienkach na pestovanie citam> Pred mrazmi rastliny premiestnite na svetlé, suché miesto. Tak trosku zmatocne...ako to teda je, moze byt von ci nie
Odpovedať
Ja pestujem, mam ho ale v crepniku, nie vo volnej pode, je silno rastuci a tahavy, resp. tie narastene fuzy padaju z crepnika dole.... na zimu je vo vnutry, najradsej ma svetle miesto, ale nie priame slnko...Prave mi ho napadli puklice, tak som ho musela ostrihat a nastriekat bio pripravkom, ale on sa pozbiera, rastie ako burina...
Odpovedať
ja ho tiež pestujem už cca 3 rok. Ale mám ho v kvetináčči. Ja ho mám na južnej strane, a darí sa mu veľmi dobre, do jari bol taky nijaky, tak dostal šokovu terapiu=zostrihala som a riadne vyrašil,a je asi dvojnásobok veľký ako bol predtým.
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka Dá sa pestovať aj vonku, pokiaľ je od jari vysadený do voľnej pôdy a na zimu je zasypaný vrstvou mulču. Listy opadnú a zostanú len podzemky. Na jar znovu vyraší. Pokiaľ je pestovaný v nádobe, vonku by neprežil. Teraz ho preneste dnu a zvoľte chladnejšie prostredie. Nádoba by mala byť väčšia a rastlina vyžaduje oporu, ak ju chcete pestovať smerom nahor. Vhodné je zajačie pletivo, po ktorom sa krásne bude popínať.
Odpovedať
@rastlinky_sk je vo volnej pode, zasypala som ho listim, mozem ho este zahrnut mulcom
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka budeme radi, ak nám na jar dáte spätnú informáciu, ako prežil. My ho radšej zimujeme v chladnom skleníku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?