Pestovanie priesad pri slabsich svetelnych podmienkach

Rozhodol som sa pre pestovanie vlastnych zeleninovych priesad. Problem je ze v dome nemam dokonale podmienky svetelne pre priesady, a nechcem aby msa mi priesady vytahovali. Na parapetoch im zial neviem dopriat dostatok svetla. Neviete niekto kde sa daju kupit taketo lampy ako su na obrazku, zvazujem ze by som doma nieco podobne urobil na regaloch v garazi.
Odpovedať
Najprv si zrataj kolko ti tie lampy zozeru. A kolko tie lampy stoja. Pokial budem riesit priesady pre seba tak sa ti to neoplati. Musis priesady predavat.
Odpovedať
Ok chapem, ale aj tak by som rad vedel kde sa take lampy daju zohnat, resp skor tie puzdra do ktorych sa vysokotlakova sodikova ziarovka nasrobuje.
Odpovedať
@arkadius111 https://www.seminka-chilli.cz/zarivko...
Odpovedať
Dalujem, toto by mal byt vhodny zdroj svetla pre zeleninove priesady zo semienok? Lebo na nete som cital o nejakych cervenych a modrych svetlach, ze tie su na vegetaciu a kvitnutie. Ja ale len potrebujem preklenut prve tyzdne a potom vysadzam von do pody. Staci tych 2x18 w alebo radsej 2x36?
Odpovedať
Zeleninu myslis marisku? :D
Odpovedať
Taketo lampy hladaj skor na ceskych forach,u gurmanov,co pestuju iny druh "zeleninky" :-D
Odpovedať
u nas profesionalnu vybavu predava napr. growland.sk. poradia velmi ochotne, akurat sa priprav, ze s objednavkou ti dorazi sto letakov a katalogov k pestovaniu onej gurmanskej zeleninky, co spomina @majki555 :D
Odpovedať
Nie ziadnu konopu nechce pestovat, sadenice zeleninove. No hej pozeral som aj tu stranku ale maju tam dost drahe a pomerne male lampy, ja potrebujem osvetlit cca 20 miniparenisk.
Odpovedať
arkadius111 Ja som taku lampu tiez pozerala, ale take co by sa daly vstavat do sadrokartonu, chcela som osvetlit svetlomilne rastliny v obyvacke, ale co som pozerala, tak boli teda dost drahe. Ak ide naozaj o zeleninove priesady, tak sa ti to asi neoplati, vyhodnejsie je kupit ich od niekoho.
Odpovedať
Toto by nestacilo ? http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro...
Odpovedať
@arkadius111 skus sa popytat v akvaristickych predajniach alebo na akvaristickych weboch. Akvaristi bezne pouzivaju trubice s takym spektrom, ktore podporuje fotosyntezu Su to trubice uplne standardnych rozmerov ako kazda ina !neonova" trubica, takze ju zalozis do hocijakeho telesa, a telesa staci pokukat v elmate, u Conrada, alebo nejokom inom obchde s elektroinstalaciou ale aj v OBI. Tam ti stacia uplne obycajne "priemysene"
Odpovedať
@zeel predpokladam, ze nestacilo. To je tak na priesady na jeden podpriemerny balkon :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arkadius111 skus tu http://www.akvariumonline.sk/5985-juw... je tam toho dost, urcite nieco prijatelne najdes
Odpovedať
@zeel tie ikeacke su strasne male. kedysi mali aj vacsie 5-ledkove, teraz uz maju len take kratsie s troma ledkami. Tie nestacia ani do tych povodnych pestovatelskych setov z Ikei (teraz predavaju uz len male sety). Mam ich doma a prednedavnom som chcela dokupit viac svetiel, pricom som zostala z tych mensich a ich vykonu riadne sklamana...
Odpovedať
Profilova fotka
0.06 az 0.50 stoji plantik cohokolvek aj my sme kedysi sadili ako sibnuty a teraz kupim presne kolko treba len paradajocky malinke si robime sami a z jedneho sacku vyde tolko ze keby som vsetko zasadil tak rok oberam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?