Pestovanie machu

Profilova fotka
Ahojte, budeme mat pri murovanom plote na stale tienostom mieste priestor oddeleny od travnika, kde by som okrem ineho chcela pestovat aj mach, aby pekne na zeleno pokryl volnu zeminu. Nerada by som tam sypala kamienky alebo koru, lebo to by sme mali furt roznosene po travniku, ako poznam nasho psa. Mate niekto skusenosti s pestovanim machu? Da sa mach aj kupit? Zatial som si asi 3x4cm vankusik machu ukradla z lesa a snazim sa ho udrzat pri zivote doma, ale to bude asi na dlho, kym (ak vobec) sa rozrastie na vacsiu plochu.
Odpovedať
@milotaa: Minulý týždeň sme boli v Plantagu vo Veľkom Bieli. Majú tam machy, ktoré sa dajú takto položiť. Sú tam viaceré druhy. Vyzeralo to zaujímavo. Mali tam aj ukážku. Podrobnosti však neviem. Okrem toho, asi by sa nemalo po tom chodiť pravidelne, je to iba na občasné chodenie. Ja som sa tiež pohrávala s touto myšlienkou za domom máme taký pás, cca 60 cm, ktorý bude oddelený od ovocných kríkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl no super, dik za tip. Riesit to budem sice az buduci rok, ale aspon viem, kam sa mam ist pytat/nakupovat. Chodit po tom nebudem, to bude nieco ako taky murovany kvetinac popri plote. To Plantago vidam z auta ked ideme okolo a vzdy sa tam tuzim ist popozerat :) Aj budes ten machovy pas realizovat?
Odpovedať
@milotaa Tu je navod ako robit machove grafiti na plote napr., na zemine to chyti na 100%. http://www.wikihow.com/Make-Moss-Graf...
Odpovedať
@milotaa: do Plantaga sa určite choď pozrieť, je tam strašne veľa rastlín a stromov. Je lepšie však na jar, alebo na jeseň. Neviem, či to budeme realizovať. Ak tak, až na budúci rok. Lebo vždy všetky práce s niečím súvisia a najskôr musíme dokončiť časť, ktorá sa nachádza za týmto našim "pásom". Chceli sme niečo, čo nebudeme musieť kosiť, zvažovali sme aj kamienky, ale neviem sa s touto myšlienkou stotožniť. Mach môže byť dobrá alternatíva, ale my potrebujeme tadiaľ chodiť. Ešte je možnosť uložiť nášľapy a pomedzi mach. To by bolo možno dobré riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?