Pes v záhrade

Ahojte strecháči, hlavne tí ktorí mate psikov na zahrade,by som chcela vediet ako to u vas chodi, mate oddelenu cast kam pes vobec nesmie alebo ho pustate vsade? my mame vymedzenu cast pre nich, kde maju budu, misky a svoje ´´veci´´ na von, vecer su vnutri(je to tak odkedy ich mame, su to male orechy),ale ak sa chcu deti s nimi hrat pustim ich aj do zadnej casti kde je altanok kvety atd,,a vtedy hnusaci nespravia nic.:-) ziadnu jamu nevykopu a kvety si ani nevsimnu.. Ale v tej svojej casti maju z polovice travnikovy koberec a aj klasicky travnik a tam je posledny mesiac ako v ementale.:-) chapem pes hrabe, snazim sa to potom zakopat naspät ale ked naprsi je zase blato co uz..a co ma zaujima ako riesite ked psik urobi svoju velku potrebu, ja to pozbieram a vyhodim, citala som aj o psich toaletach ale neviem..a poznam aj ludi co to nechaju tam a raz za cas to pohrabu a hodia na kompost..a posledna otazka, chceme pre nich novu budu, tak neviem ci je lacnejsie ked si ju postavime alebo kupime, prip.nieco ine ako drevo a cim ´´zateplit´´ Vdaka vopred za vase rady..
Odpovedať
Profilova fotka
tak nasi hrabali ked boli mali - da sa to oducit teraz to robia velmi mimoriadne takisto sa da naucit aby toaletu robili tam kde to maju dovolene myslim ze zaklad je aby sa pes nenudil to znamena kazdodenne prechadzky aj ked je velka zahrada psi potrebuju ist von tak ako my...ale samozrejme pes je pes a ma svoje instinkty niekedy sa pritrafi kadeco ..a pozor psie exkrementy na kompost absolutne nepatria my mame budy z drevotriesky dvojitej a medzitym polystyren zalezi na velkosti psa a tym aj na cene davala som im aj koberceky ale jeden ich ma doteraz a druhy ich poparal :) takze to neriesim kedze su to vlciaci zvladnu aj nizsie teploty a ak to klesne moc tak ich na noc davam do domu + na zimu upravujem stravu tak aby nabrali viac tuku
Odpovedať
Moja labradorka na zaciatku mala tendencie hrabat. Prichytenie pri cine a par na zadok to vyriesili. Ma volny pristup vsade. Mam pocit, ze psi robia zle, ked maju maly priestor ohradeny, ked nie su venceni... Ked sa budu hrat viac s detmi, pripadne ich aspon na par minut (naozaj staci niekedy len 15 min) pojdete prebehnut, zalezu si do svojej budy a nebudu mat chut nicit zahradu. Ja som budu kupovala a dodatocne som ju zateplila polystyrenom.
Odpovedať
Profilova fotka
@miamia33 Ahoj, my sme mali nasi vlciacicu volne na dvore, mala budu a nevencili sme ju, ale po tom, ako som prvykrat pozbierala hovienka tak vyhodnotila, ze bude rozumne spinit len do jedneho kutika na dvore. Tiez hrabala ale prichytenie pri cine a vycapcovanie nepomohlo. Ona aj chapala, ze je to zle, ale asi si nemohla pomoct :) Potom, ako nam pozrala sliepocky, co sme si doniesli na dvor do ohradky, dostala volieru, do tej sme jej prestahovali aj jej zataplenu budu. 3x denne ju vencime a po dvore moze behat len v nasej pritomnosti. Na dvor ani do voliery si prirodzene nespini, lebo tam byva a vie, ze sa moze vyvencit na prechadze. Do domu nesmie, respektuje to aj ked su otvorene dvere a na zimu sa nestazuje. Ked jej dam na zimu deku, nech ma pohodlie a teplucko, tak si ju vyprace von z budy :) K tej bude, tu staval partner, je velmi sikovny, celu (steny aj podlahu) zateplil polystyrenom, z vnutra su OSB dosky, zvonka dreveny obklad. Na podlahe ma tusim lino. Na zimu jej davame aj taku prepazku, ktora jej tam vytvori spalnu a predsien - aby jej nefukalo. Ak mas sikovneho chlapa, tak to vyjde lacnejsie postavit, ale tiez ten material nieco stal.
Odpovedať
Profilova fotka
@miamia33 Ak je psík v záhrade treba počítať aj s určitými škodami, ale čo by sme všetko neodpustili svojim štvornohým miláčikom, však? Ak je pes do budúcnosti správne vychovávaný, vie kam smie ísť a kam nie, všetko sa dá naučiť a tým neprídete o trvalkové či iné záhony, prípadne trávnik. Na to však potrebuje výcvik a vy veľa času. Pre prvotnú ochranu vytvorte drobné oplotenie, nejaké zábrany, ktoré mu jasne vymedzia priestor. Búdu pre psa jednoducho vytvoríte doma, je to lacnejšia varianta. Stačí pohľadať na internete šablóny ako na to. Psie výkaly určite zbierajte, najmä ak máte deti. Nikdy neviete kedy do čoho skočíte J a váš trávnik tiež bude vyzerať lepšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?