Paradjkové a paprikové priesady_BA, Pod. Biskupice, Rovinka, D.Lužná

Ahojte, bývam v Rovinke a tento rok sa pokúšam založiť zeleninovú záhradu a chcel by som pestovať rajčiny, papriku. Akosi dátum pokročil a nemám pripravené priesady. Neviete kde v BA, Pod. Biskupice, Rovinka alebo D.Lužnej je možné kúpiť už vypestované priesady?
Odpovedať
Profilova fotka
Dlhé roky som si pestoval priesady sám a výsledok nikdy nenaplnil moje očakávania. Minulý rok som kupoval od predajcu z N.Z. čo chodí k nám na dedinu a za asi 40cm vysokú, silnú už ak zakvitnutú sadebicu paradajky odroda FORNADO som dal 0,45€ Mal som fantastickú úrodu z šiestich sadeníc. Ku koncu leta som už ani nec´vedel, čo s paradajkami robiť, koľko ich nolo. Predpokladám, že predajcov sadeníc bude aj tento rok všade a dosť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@indiemann A ešte by som doporučoval si prečítať tento podľa mňa veľmi zaujímavý článok. Už som sem raz tento link dával, ale pre istotu ešte raz, lebo je to naozaj veľmi inšpirujúce. http://leva-net.webnode.cz/products/p...
Odpovedať
zaujímalo po minule roky predaval niaky dedulo na namesti v biskupiciach krasne priesady paradajok vinohradnických ,paradajky sme mali aj pol kilove aj viac nadhera,kde je tento rok \?este je skoro alebo predava inde? nechce sa mi na mileticku inak na namesti při malej jednote priesady zvykne tiez madar jeden predavat ale este tam nechodi....
Odpovedať
Profilova fotka
@indiemann vo stvrtku na ostrove pri ceste predavaju planty coho chces.....ale este je skoro ....ja som kupovala minuly rok a boli vsetky super :)
Odpovedať
@indiemann akykolvek trh v meste. na mileticke alebo zilinskej to najdes a v tych dedinakch ked chodia predavaci z dolnej zeme tak od nich. druh podla toho n co to to cches.
Odpovedať
Profilova fotka
@indiemann skoda ze som si nevsimol skor, min. tyzden somich vyhodil hadam 100 co mi dala pani ktra to predava 30rokov uz... vzdy mi da taku hustu varku na pikirovanie a mne sa moc nechce tak si vytiahnem zo 5 z kazdeho druhu a zvysok sa pytam kohokolvek a vsetci maju... tak to hadzem do kosa :(
Odpovedať
Super, ďakujem o tom predavačovi z Pod. Biskupic - namestia som počul aj od kolegov. Skúsim sa tam staviť niekedy o dva týždne.
Odpovedať
@indiemann napis sem včera tam este nebol,urobili mu tam koliky tam tam auta neparkuju,,,tak snad tam nabehne...aj ja...
Odpovedať
V Podunajských Biskupiciach , každý rok predáva starší pánko priesady rajčín , paprík a iné na námestí pri cukrárni. Kupujem u neho pravidelne a som spokojná. V čase výsadby sa dajú kúpiť aj pri prvom nadchode ako sa ide k Tescu , je tam trhovisko.
Odpovedať
A v D.Lužnej na tom námestíčku ako je pošta nebudú predávať? Alebo priamo v Rovinke nepredávajú? U nás v Alžbetinom Dvore hocikedy hlásia v dedinskom rozhlase že na námestí predávajú priesady. Treba len vystihnúť čas, väčšinou doobeda okolo 10-11. Inak určite majú v BA na Miletičke.
Odpovedať
ujo užv Podunajských Biskupiciach predáva priesady , dnes som ho videla :-) :-)
Odpovedať
Ja som bol cez víkend na Kysuciach a tak som to nakoniec tento rok vyriešil nakupom od polskych predajcov. Pekne priesady velky vyber....cize tak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?