Paradajky

Profilova fotka
Skoro na jar predávajú na trhu sadenice paradajok, teda ich sadia v interiéri. Máte skúsenosti s pestovaním alebo predpestovaním paradajok v byte alebo dome?
Odpovedať
Hej co ches vediet
Odpovedať
bude lepsie ked sa pridas do niektorej skupiny o zahrade a opytas sa tam. Inak semienka normal zasadis do valovceka zakryjes foliou a polievas. Potom ked su velke a je moznost zasadis on
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 Pokiaľ chcete paradajky pestovať v skleníku, tak už mali byť vysiate. Ak ich budete pestovať vonku alebo v nádobe, je vhodné obdobie na výsadbu do konca marca. Deň sa predlžuje, bude aj dlhšie svetlo a priesady sa tak nebudú vyťahovať. Zvoľte si odrodu a vysievajte do plytkých misiek napr. z mletého mäsa na riedko, jemne poprášte substrátom, prikryte papierovým obrúskom, aby ste semená počas polievania nevyplavovali. Vhodnejšie je ich rosiť a zakryť fóliou. Umiestnite na svetlé a teplé miesto – nie na radiátor a pestujte. Po vyklíčení dvoch listov môžete začať pikírovať (jednotiť) do kelímkov po 1 kuse a v máji otužovať a potom vysadiť na záhradu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?