Palma

Ahojte. Kúpila som si v Tunisku palmu. Ale vysycha mi. Myslíte že za da ešte zachrániť?
Odpovedať
@lenka674 nevyznam sa, ale ako prve mi napadlo, ci by jej nebolo lepsie priamo v zemi nez v kvetinaci.
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme podobnu tiez v kvetinaci a vuschla na jar a myslim si ze preto ze ked som ju vykydol von tak kvetinac bol plny korenov takze uz nemala z coho zit.
Odpovedať
Skuste presadit do vacsieho, kupit hnojivo na palmy a rosit listy, my sme tak ozivili nasu😉
Odpovedať
Profilova fotka
Na FB je skupina palmy a cykasy skús sa tam spýtať. Naši známi majú aj v kvetináčoch palmy a sú pekné už tretí rok ich majú.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucuskaaa tá sa vám pekne rozrástla? Môže to ísť aj von do zeme, či zimu by asi nezvládla, čo?
Odpovedať
@lenka674 skus do vacsieho a pozri si ako sa o nu starat, aby mala aj potrebne ziviny. Moja ta to vzdala, ked sa muz chytil toho, ze ju presadi. Pri presadzani sa mu zdalo, ze ma vela korenov, tak ich ostrihal a nedala to.
Odpovedať
@pajkus to by som asi neriskovala. predsa len u nas byvaju o nieco ine zimy ako v krajinach odkial tie palmy pochadzaju. v lete v pohode vonku ale na zimu ju presunut dnu. aspon my tak robime.
Odpovedať
@lenka674 neviem, ci nie je chuderka zvyknuta na teplejsie podnebie, ako je to nase 😄 neviem, co bude robit v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
@tamrar tak ono v lete boli poriadne horúčavy aj u nás. Nemyslím si, že by to bolo spôsobený týmto. Skôr sa prikláňam k možnosti, že bude nedostatočne veľký kvetináč.
Odpovedať
Keď som bola malá, tak sme mali podobnú palmu a tá ako odkedy pamätám, tak bola stále v tom istom jednom črepníku, vôbec ju naši nepresádzali a rástla ako divá. To bola ale asi nejaká anomália 😄
Odpovedať
ak ju chcete mat teda vo vnutri, tak by bolo asi najlepsie ju dat do niecoho vacsieho a mozno sa jej v nom bude proste darit lepsie, ak uz nema kam s korenmi
Odpovedať
@lucuskaaa presadenie rastlinkam vacsinou prospieva, treba skusit tak, ja by som to osobne riesila hned takto 🙂 este sa mi nestalo, ze by to nezabralo. a tato palma je krasna, tiez by som taku brala 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pajkus cez leto moze byt v kvetinaci aj vonku a ono asi by mohla aj v zime len by ju bolo potrebne niecim zakryt aby nezmrzla neskusali sme to este😄
Odpovedať
Profilova fotka
@lucuskaaa to záleží aj podľa toho, aké tie mrazy daný druh palmy znesie. nie všetky sú proste také odolné
Odpovedať
Po skúsenosti s palmou, ktorá sa proste ani za svet u nás nechcela nejak ujať už vyberám také "naše" stromky a rastliny. Kde je väčšia istota, keďže sú zvyknuté na toto naše podnebie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?