Oporny mur v zahrade - lacne a dobre riesenie?

Profilova fotka
Dobry den, chcela by som sa opytat - uvazujeme nad opornym murom v zahrade a premyslame nad sposobom, ako to najlepsie urobit. Prosim, vedeli by ste mi poradit? Ma napriklad niekto skusenosti s betonovymi uholnikmi elko (premac) a podobne? alebo nejake lepsie riesenie? dakujem velmi pekne za vsetky rady, v oblasti sa vobec neorientujem, takze ocenim akukolvek radu...
Odpovedať
Profilova fotka
@tamariel kamosovi robili oporny mur. musel na to mat projekt, statika, hlboko do zeme kopa betonu a zeleza
Odpovedať
zalezi ako vysoky
Odpovedať
Aj my sme niekedy uvazovali nad betonovymi tvarnicami od cs beton,ale kvoli cene sme sa priklonili k rieseniu beton a kamen - vid fotoblog: oporne mury pred a po.Kedze sme dom staviali na kameni,tak sme mali dost materialu z vlastnych zdrojov.
Odpovedať
@tamariel oslov najprv projektanta, alebo statika, lebo z príspevku nie je jasné ani čo bude oporný múr držať, aké sú priestorové možnosti, aké základové pomery a dokonca ani výšku múra a výškový rozdiel svahu. Lebo najlacnejšie riešenie je suchý múrik, ale skús ho aplikovať na svoje pomery :-)
Odpovedať
Profilova fotka
velmi pekne dakujem za rady, vyska muriku je asi 1,2 m. hm, nevedela som, ze na takuto malu vec treba projekt, ale dava to zmysel. a co sa tyka ceny - ved prave, vaham nad tym sposobom najme preto, ze betonove uholniky su sice drahsie, ale co sa tyka prace, asi je to menej pracne, ako klast kamen na kamen... dakujem, skusim najst nejakeho projektanta aspon na hruby odhad. pekny den vsetkym.
Odpovedať
1,2m nieje taky vysoky ze potrebujes projekt, my mame z kamena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?