Okolie domu

Staváme r.d., pozemok je viac do šírky ako dĺžky. Zo zadnej strany domu máme obyvačku, detsku a spalňu, je to vychodna strana a pozemok je tam vzdialeny od susedného iba 4 m. Chceli by sme tam terasu, taká maličká postačí. Rozmyšľam aké stromky tam posadit aby sme ráno nemali vyhľad na susedny pozemok (zatiaľ tam nič nie je, ale pre istotu do budúcna). Hlina je ilovita. Čo by ste nám poradili? Stačila by terasa 2 m smerom k susednemu pozemku a 4 m na dĺžku?
Odpovedať
A zabudla som dodať že tuje nie
Odpovedať
Nejaky živý plot vypestovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň @zuzka276 . Existujú tzv. vertikálne zelené steny. Sú to steny, ktoré nie sú závislé od pôdy, ktorú na pozemku máte, nakoľko rastliny čerpajú výživu z podkladu, na ktorý sú sadené. Vertikálne steny sú skutočne efektným doplnkom každého prostredia a dokážu vyčariť až neuveriteľnú zmenu prostredia. My takéto steny navrhujeme. Dôležité je mať vyriešené zavlažovanie, čo nie je problém a potom už len vedieť aké vysoké chcete aby boli. Steny sa robia rôznych rozmerov a s rôznymi typmi rastlín a samozrejme od týchto parametrov je závislá aj cena za takúto stenu. Vertikálne steny sú však ideálnym riešením pre Váš priestor. Dokážu byť zrealizované aj ako mobilné. Neriešite problémy so strihaním, vysychaním častí živého plota a dizajnové riešenie týchto dvoch variant je neporovnateľné. Ak by ste mali záujem o takýto typ produktu kontaktujte a ma a rada Vám pripravím CP.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelak2 myslite ze v tomto pripade su potrebne vertikalne steny ak je tam dostatok pody na zakorenenie ? @zuzka276 terasa by mala mat minimalne 2,5 m ak tam chcete mat aj neake sedenie pri stole. skuste si to najprv vyznacit na dvore neakou ciarou, a poukladat neake stolicky lehatka, ci je ten priestor pre Vas dostacujuci a tomu prisposobit rozmery terasy
Odpovedať
Profilova fotka
@priam vertikálne steny nie sú podmienene nedostatkom miesta ani tým, ze by sa mali realizovať iba tam, kde to dannosti terenu neumožnia bežnej výsadbe. Vertikálne zelené steny sú proste efektné, ucelne, prakticke a majú mnohé ďalšie pozitivne aspekty. Samozrejme bol to iba typ, nápad, podnet otvoriť možnosť diskusie a pohľadu na záhradu, kde predelovacim prvkom sukromia nemusí byt vždy klasika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?