Odstránenie pňa stromu

Profilova fotka
Ahojte na záhrade som vypílil par stromov a chcel by som som odstranit aj pen. Pracne vykopavat sa mi to nechce tak som cital ze sa to da aj pomocov chemie.liadok draselný . Mate s tym niekto skusenost? kde sa to da kupit ? Dakujem za rady.
Odpovedať
@pebu kup si podhubie drevokaznych hub. Bude to bezpracne, budes mat aj do polievky huby a este to bude aj el´kologicke. O rok mas pen struchliveny a mozes ho hodit do kompostu. Stci navrtat diery do kmena a nastrkat do neho tycinky, zabalit pen do folie a uz len cakat na urodu http://www.semena-osiva.sk/19-sadba-h... http://www.huby.sk/produkty/sadby-hub...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Dakujem a nerozsiri sa mi to aj na ine stromy? Ucinnost je 100%? lebo nechce sa mi cakat rok a zistim ze to nefunguje.
Odpovedať
@pebu funguje na isto a nerozsiri, toho sa obavat nemusis. My sme likvidovali hlivou pne od jablone a broskyne, urody vela nebolo, bol suchy rok ,ale fakt to bolo samoobsluzne. Vtedy ale neboli tie kolicky, museli sme odrezat z kmena placku a tak naockovat. S tymi valcekmi to ide lepsie, lebo rozlozis podhubie po vacsom objeme. Mavaju ich aj v Hornbachu pri semenach, mozno aj OBI ale tam nechodim, a mam pocit, ze som to videla aj inde.
Odpovedať
Profilova fotka
http://prima-receptar.cz/jak-se-zbavi... predavaju to v zahradkarstvach, ako aj tie huby, co poradila zitka
Odpovedať
Dobrý deň, a chcete tie pne dostať zo zeme kvôli konkrétnemu dôvodu či len aby ich nebolo vidno?
Odpovedať
Profilova fotka
@luckab1 staci mi aby ich nebolo vidno a mohol som kludne kosit kosackou.
Odpovedať
@pebu skus hladat na okoli ci nemaju taketo. Cista robota, este aj stiepka ti ostane na mulcovanie http://betis.sk/index.php?route=produ...
Odpovedať
Profilova fotka
Otazkou je aj, ci sa este mozu vypilovat stromy? Nie je na to vyhradene nejake obdobie v roku?
Odpovedať
Profilova fotka
@tad8 to netusim ale v mojom pripade ide o pne vypilene minuly rok a jeden strom sme spilili minuly vikend ktory bol aj tak z casti suchy a skor nebezpecny a nejednalo sa o ziadny 10m stromisko.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som narezal pen pilou ako sa len dalo, nic viac som nepridaval...a na dalsi rok ho uz nebolo co sprachnivel ale trvalo to rok no
Odpovedať
neda sa odrezat, zapalit v nom ohen a nechat ho vyhoriet?
Odpovedať
My teraz riešime na záhrade to isté, len stromy sme mali staré niektoré dosť hrubé. Takže vykopanie celého pňa neprichádza do úvahy, kto by sa s tým trápil. Máme v možnosti aj že nám to môže vytiahnuť veľký traktor ale po prvé nemá tam až tak veľa priestoru, po druhé nechceme aby nám rozril záhradu a po tretie stromy sú dosť blízko plota takže nechceme zničiť plot. Manžel to vyriešil tak, že obkope okolo každého pňa, zreže čo najbližšie zeme a keďže chceme nechať naviezť zeminu lebo chceme záhradu trochu zrovnať tak sa len zasypú. Nechceme tam nič liať tak to riešime takto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Sused to riesi zeriavom :-). Aj pred dvoma tyzdnami vytahoval stare jablone, islo to ako po masle.
Odpovedať
@danculd ty brdo, to by som chela vidiet ako to upina o hak. A tiez toho odvazneho zeriavnika :-D Aspon fotecku. Slubujem, ze ho nenabonzujem na Technicku inspekciu ani na Inspektorat prace . ;-) Nie ze by zeriav nepotiahol ale aj tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu mne prišiel stroj, 5 pnov vykopal za 15 min a ešte aj zrovnal pôvodne miesta. Bol to taký 4 kolesovy bager a pod lyžicou mal aj také uchopenie, takže peň chytil ako medzi palec a ukazovák. Stalo ma to 20e. Boli to slivky. To nie je šanca vykopať ručne. Čerešne co som vykopal tak aj rucne v pohode. Maju len zopár hrubšich koreňov.
Odpovedať
@zita19 Ja som tiez cumel ako tela na nove vrata ale co uz ked ma bezplatny pristup ku zeriavu :-). Normalne dali ocelove lano okolo pna, zahakli a sup, vytahoval to ako sparadla :-), cele stromy aj s korunou. Samozrejme, taky 30 rocny orech by nedal ale 5-6 metrove jablone daval ako nic. Na zemi uz len popilili a hotovo.
Odpovedať
@danculd jaj, cely strom sa da upnut, ja som myslela, ze zafrajerili s pnom. Tam ma to zaujalo ako technika :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?