Odpudzovac jezov

Profilova fotka
Ahojte, pls, existuje nejaky odpudzovac jezov?? Kazdu noc pride minimalne jeden jezko do nasej zahrady, pes steka ako besny a zobudi pol ulice.. Tuto noc to boli dvaja a s muzom sa nepotrebujeme v noci s baterkou prechadzat v zime po zahrade a vyhadzovat z nej jezov.. Dakujem.
Odpovedať
@elllla ahoj pokiaľ viem tak áno, mal by to byť taký prášok mám pocit, že sa to predávalo v 2kg balení. Len naozaj netuším, či furt sa to vyrába alebo či už nie. Musíš popozerať po e-shopoch a záhradkárskych potrebách tam by takéto niečo mohli mať.
Odpovedať
Najucinnejsie je dat si do poriadku oplotenie...
Odpovedať
Profilova fotka
A ten na krty, co sa pichne do zeme a vydáva zvuk nefunguje??
Odpovedať
ja ti tak zavidim..
Odpovedať
Profilova fotka
Vymenim ježka za krtka :). Toho pes neuvidi. :-D. Bud rada že máš ježka, pozere ti všetku háveď, mušky,vosky,larvy. Ani hady nebudú. Nic užitočnejšie mať v záhrade nevies.
Odpovedať
@elllla a co tak trosku psa vychovat, aby nevystrajal ako besny? Nic v zlom, ale pes by mal hadam zvladat prirodu a jej prejavy bez toho, aby ho slo slak trafit zakazdym co nieco sustne.Skus ho cez den s jezkom zoznamit, nech ho onucha, ukludni ho, prihovaraj sa mu. Nech ma jezkovu "vonu" v pamati. Isto to ide. Predsa vam nemoze robit takyto budicek...co potom ked vas budu realne vykradat? :-) ;-)
Odpovedať
@vrajmantak psa ci jezka? :-D
Odpovedať
@elllla Ja vymením 10krtov za jedného jediného ježka...Berieš??? Prídem osobne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 no, prebil si moju ponuku :-D
Odpovedať
@technik007 nechaj mne, ja o nejaky cas budem potrebovat asi plnu debnicku. Vzhladom na kvalitu pody. :Dazdovky to same nezmaknu. :-D
Odpovedať
@jankazb Je to pravda, ale nakoľko si bola prvá, máš možnosť výmenu urobiť ako prvá a ja zoberiem zbytok...No čo už..Ale už výmena bude 11 krtov za ježka, aby sa aj mne ušlo.. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb @jabadaba @technik007 Vdaka :) Pes nema este ani rok, tak hadam to bude casom lepsie a casom sa nauci... Cez den v zahrade jezka nemame, asi pride vzdy v noci.. Tak mozno ich zacneme teda zbierat a budem vam ich posuvat, som si ista, ze ich tu je viac, nez dost... :)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@elllla len si ich nechajte,sú užitočný,požerú myši,hraboše.a psík si na nich zvykne.
Odpovedať
@elllla Tak ho v noci chyť a na druhý deň ukáž havovi nech sa s ním spozná...Ale nie na to, aby mu ublížil..Hoci neviem ako sa s ním skamaráti..Chce to len veľa trpezlivosti 8-)
Odpovedať
@elllla joj, to je take mladatenko? O to lepsie pojde vycvicit ho, aby nerobil zbytocny poplach. To zmaknete. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb si ma pobavila tvojou pohotovou odpovedou ze jezka za krtka :D ale na druhej strane mas velku pravdu, zadavatelka temy moze byt rada ze je to len jezko a nie nejaky krtko alebo kuna alebo nieco podobne :)
Odpovedať
S tým zoznamovaním psa s ježkom by som bol opatrný :) "Hoci je životnému prostrediu prospešný ako požierač hmyzu, sám máva problémy s blchami, alebo inými parazitmi. Môže za to aj jeho pichliačmi posiata srsť. Pichliače sú pritom len evolúciou zhrubnuté chlpy, medzi ktorými môžu prežívať nerušene parazity a ježko si s nimi sám nedokáže poradiť." Btw: Ježkovci sa nerodia, ako na bežiacom páse ... Ak ich len prehodíte za plot, tak si k Vám cestu opäť nájdu ... Ideálne je si ho odchytit do nejakej krabice a na druhý deň vyviesť niekde dalej od domu, na nejaké pole, k nejakému lesu ... Bude to chvíľku trvať, ale takto sa ich humánne zbavíte a zadarmo :) PS: Ak je pes ochranárskej povahy, tak ho to odúčite len veľmi ťažko ... Má svoje teritórium, ktoré si prirodzene chráni ... Môže si zvyknúť na "stále" zvieratá, napríklad na mačku, sliepky atď, ale len veľmi ťažko si zvykne na niečo, čo tam chodí občas a logicky mu to do jeho teritória nezapadá ...
Odpovedať
ježka
Odpovedať
Profilova fotka
@elllla Tie odpudzovače vám nepomôžu, pokiaľ má v záhrade to, čo mu chutí. Je to výborný hmyzožrút. Obľubuje aj slimákov, dokonca myši. Treba si naozaj dať do poriadku oplotenie, prípadne ak máte živý plot (prechádza pravdepodobne cez kríky). Dať si rukavice a odniesť ho do lesa. On sa na rovnaké miesto nevráti. Loviť však musíte večer, chytiť, dať do vedra alebo krabice kartónovej a cez deň odniesť do lesíka. Je to však škoda, ale zasa chápeme aj toho psa a spiacich
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?