Odporucte prosim rastliny, ktore v kvetinacoch preziju zimu vonku

Dobry den, chcela by som vas poprosit o vase rady, co by som mohla pestovat v kvetinacoch na terase. Hladam nieco, co staci zakryt na zimu runom a nezmrzne mi to. Doteraz som v nich mala tuje, ale ocividne sa im tam nedari, kvetinace maju objem cca 20 litrov, co im uz asi nestaci. Rada by som ich presadila do zahrady a do kvetinacov nasadila nieco mensie. Vopred vam dakujem za vase rady.
Odpovedať
@katkaa123 skalky. Tuje patria do zeme.
Odpovedať
Niektore male druhy ihlicnanov.
Odpovedať
@katkaa123 To zalezi,aj ake mas podmienky na terase. Ak budu rastliny neustale v tieni, tak sa ani tujkam, ci ihlicnanom darit nebude. A samozrejme,aj v zime treba polievat,aby neuschli.
Odpovedať
@snowy66 skutocne?mam ich vyse 15 rokov na balkone v kvetinacoch a na zimu nic neprikryvam
Odpovedať
@maria123 majki 555 odpovedal.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaa123 Záleží, či máte terasu slnečnú alebo s tieňom. Aká je orientácia? V nádobách sa môže dariť aj tujám a iným zakrslým ihličnanom a vždyzeleným krom, len treba poznať podmienky, ktoré rastlinám vyhovujú. Rastlinám a drevinám v nádobách rýchlo presychá substrát a nádoba aj korene sa dokážu prehriať. Na jeseň aj v zime, keď nemrzne treba dreviny zalievať, len tak prežijú zimu. Vhodné sú aj skalníky, aukuba, zemolez, cyprušteky, tuja ´Danica´, poliehavé borievky, kosodreviny, do toho okrasné trávy, ktoré na jar zostrihnete, prípadne kobercové, prevísajúce trvalky a skalničky.
Odpovedať
@rastlinky_sk snad sa @katkaa123 neurazi, ak sa Vas opytam, ci je mozne v nadobach pestovat okrasne travy a ak ano, tak ktore. ak ma katka terasu orientovanu na slnecnu stranu, mozno by ju tie travy mohli zaujimat...napriklad stipa tenuissima ponytail, carex grayi alebo panicum virgatum su velmi sarmantne travy...otazka je ci v nadobe preziju zimu...
Odpovedať
chrizantemy, buxus, kvetina ktora sa vola starcek mi tiez vonku prezila zimu, hortenzie, vresy,...
Odpovedať
Ahojte, na terase mame slniecko cely den, je orientovana na juhozapad. A dakujem vam za kopec napadov, urcite sa niecim inspirujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucianakoniku odpoveď som dal do Vami novovytvorenej diskusie o trávach
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Aj ja by som.potrebovala poradiť co zasadiť do kvetinacov,aby vonku nezmrzli v zime, ale bolo by to viac v tieni severovýchodna strana. Dakujem za tipy :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@abenq Veľa záleží od toho, aké sú kvetináče, z akého materiálu sú kvetináče, do akej výšky chcete výsadbu? Existujú rôzne ihličnany, aj kry. Napr. buxus, photinie, vavrínovce, ktorým sa darí aj v polotieni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?