Oddelenie záhradného sedenia od prístrešku

Dobry vecer,. Potrebujem oddelit zahradne sedenie od pristresku na auto a tým aj od pohladov z ulice. Pacili by sa mi napr. ihlicnany v kvetinacoch (5-6 ks, kvetinace vysoke povedzme 60cm a do nich 1metrove ihlicnany), ale trochu sa obavam zamrznutia. Nemate nejaky iny napad ako si vytvorit sukromie?
Odpovedať
zabudla som dodat, ze je uz polozena zamkova dlazba, takze vysadzanie priamo do zeme nie je idealne. A taktiez mame na inom mieste dost velky mur obrasteny brectanom, takze v brectane by som tiez nevidela riesenie. Idealne by bolo mat v kvetinaci nejaku rastlinu, ktora je stalozelena a nema velke korene ani po niekolkych rokoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže už plochu máte vydláždenú, tiež by sme poradili výsadbu v mobilných nádobách. Pokiaľ chcete pestovať ihličnany, najlepšie asi Tuje západné Smaragd, zvoľte dostatočne veľké nádoby, ktoré vysteliete textíliou, vrecovinou alebo najlepšie bublinkovou fóliou, potom zasypete substrátom, vysadíte ihličnany a zalievate. Týmto ich máte ochránené aj pred mrazmi. Sú estetické, stálozelené počas celého roka, pekne rastie aj rýchlo. Kedykoľvek viete plochu doplniť aj o iné sezónne rastliny v nádobách. Nádoby by mali byť kameninové, nie plastové.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem za cennu radu, takto sme to presne planovali, len ma odradzaju ceny tych nadob. A plastove neodporucate ani tie, u ktorych vyrobca uvadza, ze su mrazuvzdorne? Alebo tu skor ide o ochranu korena? Staci mi rozmer 37x37cm vyska 40cm? povedzme na 1-metrovu tuju?
Odpovedať
Profilova fotka
@sona76 Pre 1m tuju by sme doporučovali väčšiu nádobu, aby ste ju v krátkom čase nemuseli hneď presádzať. Výška nádoby aspoň 50 cm. Získate tak pre koreňový systém dostatok miesta. Nádoba musí mať odtokové otvory. Ak zvolíte plast, bolo by dobré potom tieto nádoby vložiť do estetických obalov. Vybrať sa dá z množstva materiálov, v závislosti od architektúry domu, štýlu či iných použitých doplnkov aby pekne ladili. Ak zvolíte keramiku alebo kameninu, vymývaný betón, máte to natrvalo, hoci sú finančne náročnejšie. Ďalej nezabúdajte na pravidelnú zálievku, hnojenie a správny substrát.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?