Oddelenie terás v záhrade drevom

Profilova fotka
Potrebujeme v záhrade vytvoriť terasy kvôli zvazovaniu sa pozemku. Už máme dačo urobené v kombinácii drevo - kameň. Výškovú terasu pri dome by som chcela drevenú. Pôvodne bola plánovaná z kameňa, ale keďže kameň už máme a hodne, chcelo by to zmenu. Moja otázka je aké drevo treba použiť a aký postup práce zvoliť, aby to odolávalo času i poveternostným vplyvom? Chcela by som použiť buď staršie drevené podvaly alebo sušené bukové hranoly. Čo je lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
Podvaly su vhodne lebo su impregnovane metodou plnych buniek a vydrzia dlho. Bukove drevo sa dost kruti . Najlepsie by bol agat ...hrab ...brest z toho sa aj mlyny stavali
Odpovedať
@carolinka buk nie je vhodný do exteriéru. Z dostupných drevín je vhodný dub, agát, jaseň a smrekovec. Aj podvaly vydržia dlho
Odpovedať
Podvaly su podla mna velmi dobrym riesenim, vela vydrzia a myslim, ze to je v tomto pripade velmi dolezite, lebo buk by tolko toho nevydrzal ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino aj smrekové drevo by mohlo byť?
Odpovedať
@carolinka smrek je drevo s malou odolnosťou voči poveternostným vplyvom
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ok, tak hľadám tie podvaly. Ďakujem 😉
Odpovedať
@carolinka s tými podvalmi opatrne. Ministerstvo životného prostredia „Použité železničné podvaly sú odpad a je potrebné s nimi nakladať v súlade s platnou legislatívou o odpadovom hospodárstve. Vzhľadom na charakter chemických látok, ktoré boli použité pri ošetrení dreva pri ich výrobe (impregnácia) a ďalšej kontaminácie pri použití na železničných tratiach, patria impregnované železničné podvaly medzi nebezpečný odpad,“ povedal nám Juraj Rybanský z odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia SR.
Odpovedať
Podvaly si do zahrady nedavaj. Pocitaj aj s tym ze to drevo bude treba osetrovatak ho chces mat take pekne ako na foto. Kamen ak zjemnis skalnickami vyzera fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajoz ja chcem nové podvaly. Už mám z agatovych podvalov schody do záhrady. Staré by som nechcela 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tej údržby sa neobávam. A v záhrade už máme dosť kameňa, máme vytvorenú celú kamennu stenu až do výšky 2m, takže chcem niečo čo to zjemní a zmení zároveň.
Odpovedať
@carolinka kde si kupovala tie agátové podvaly? V pôvodnej otázke si hovorila o starších drevených podvaloch a preto som reagoval.Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajoz ok máš pravdu v úvodnom príspevku mám staršie podvaly, ale tie isto nechceme. Ak budú podvaly, tak jedine nové. Už mám aj nejaké ponuky, len musíme rozhodnúť aké a odkiaľ. A tieto čo máme na schodoch nám zohnal záhradník, ale ten pán už viac nemá
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť, či nám neviete posunúť kontakt na kúpu agátových podvalov. Ďakujem
Odpovedať

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@jooozik prosím vás ako sa kotvi,upevňuje,spevňuje drevo do svahu aby sa to celé nezosunulo?
Odpovedať
@lenkapullmann my sme prvu radu prevrtali a nabili do zeme metrovými roxormi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@jooozik prosim vas s cim ste rezali podvaly? Bolo nam povedane, ze motorovu pilu s tym znicime a rucnou bez sance. Vopred dakujem
Odpovedať
Na motorovej pile znicite ked tak retaz. Ale ta sa da nabrusit. My sme rezali motorovou pilou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?