Nicenie pralesa..

Bry den sa praje, mam zasa raz otazku... snazim sa dat do poriadku nas prales co mame na pozemku (zihlavou mozem zasobovat cely svet, baza a neviem co este, len trava nie). Bio som po roku vzdala a zobrala som si kamarata Fonda a vseeetko som postriekala.. pokapalo vykosila som, a teraz ta otazka... treba tie pahile co tam ostali po zihlave vytrhat alebo to mozem rotavatorom zaorat a hrat sa ze je to hnojivo??? Pozemok ma 13 a, cize sa mi do toho trhania nechce ale ak bude treba nemam s tym problem. Buduci rok by som chcela totiz siat travu (travnik) :-D ....
Odpovedať
Profilova fotka
po baze budú tie korene dosť veľké, aby sa to dalo poorať. Podľa mňa ten Tvoj kamarát fondo bude musieť po daždi zase nastúpiť na plac, lebo všetky dozreté semená buriny znovu ožijú. Prvý rok, čo som mal záhradu som tiež iba ničil džungel, pomáhal mi Roundup. A druhý rok ešte stále niečo nežiadúce vyšlo. Neviem, či bude dobrý nápad už budúci rok zatrávňovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Takáto záhrada sa musí striekať 2 roky.
Odpovedať
Tie korene po baze musim vykopat to mi je jasne, som skor myslela ze to strnisko co mi ostalo, keby som teoreticky poorala ci mozem.. ratam s tym ze po jednom raze som sa buriny nezbavila. Moja predstava je taka ze to zoriem co opat narastie postriekam (vytrham), na jar zoriem znova a vysadila by som travnik. Moja predstava o travniku nieje parkova, nemam rada organizovane veci, ale ja by som chcela, taku lucnu zmes cize nejaka pupava a pod. mi nevadi, len ta zihlava sprosta keby nebola...
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac dufam, ze po tom Roundupe tam nic nechces sadit a pestovat na jedenie a ze studnu tiez neplanujes :-p ROundup je taky jed, ze trva desatročia, kym sa odbura.. @titinkova34 ak sa chces vyhnut burine, treba to pravidelne cele preorať.. niekolkokrat do roka.. na zimu urcite by som to spravila, poviem ti aj preco. na jar bude hlina krasna, bez hrud - mraz vsetky po orani a zime rozbije :) na jar len pohrabes a uvalcujes, krasna praca, ziadny rozavator nebude treba. Robili sme to tak isto. FAkt velka pomoc. Ocenis na jar. POorať to ale treba tak v novembri, ked uz nic rast potom nebude a vsetko sa pekne zlikviduje a hrudy na jar budu ako piesok :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@titinkova34 Bazu treba zrezať, korene vykopať a snažiť sa maximum koreňov odstrániť, aby znovu nevyrástla. Žihľava má tiež nepríjemné korene, ktoré dokážu aj zdrevnatieť, najmä staré a tie treba vytrhať alebo ak orať, tak potom zvyšky odstrániť ručne. Pokiaľ chcete na takejto ploche zakladať v budúcnosti kvalitný trávnik, tak budete musieť postriekať, alebo ošetrovať pozemok ručne minimálne 2 roky. Po orbe všetko odstrániť, nečistoty, korene aj kamene a dobre zhutniť, aby sa neprepadávala pôda pod trávnikom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?