Navrh japonskej predzahradky ?

Profilova fotka
Dobry den hladam sikovneho cloveka ktoremu sa pacia japonske zahrady, ma skusenosti s tvorbou a vedel by mi pomoct s navrhom predzahradky o rozmere 8x4 m v harmonickom japonskom style :-)
Odpovedať
Profilova fotka
davnejsie som robil kamaratovi nieco podobne.. rozmer bol cca 7x3, no na japonsku zahradu o tomto rozmere si pripravil 4000e za taky kusok... a aj tak malo :) najskor si treba urcit co je prioritou, ci kamen, strk, bambus alebo soliterne rastliny. Samozrejme bavime sa o japonskej zahrade kde musi byt 1soliter min. v hodnote cca 1500e a to zacinam na tej sume :( bohuzial. Aj tato suma je moc mala aby vyzeral strom dobre. Nasledne vybrat druhy rastlin ktore su bezudrzbove , viacmenej iba strihane do tvarov. Ci dotiahnut vodu v podobe bambusovej lavky a osvetlenie... Taktiez vyber bambusov, buxusov, ci borovic nie je jednoduche. Kazdy potrebuje inu zavlahu a inu podu. Kde je orientovany pozemok, polotien, tien, plne slnko... vela faktorov. Su to najdrahsie zahrady . Tiez som sa rozhodoval s polovickou ci ist do nej, no nakoniec sme si k domu zvolili moderny primorsky styl. :) Tak drzim palce, som zvedavy na vysledok ak pridate foto nakoniec :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bettty Presne ako napísal andyfoto. Najskôr treba dobre zmapovať podmienky. Určiť si priority, pozrieť obrázky na nete. Japonská záhrada to nie sú len vysadené stromy. Ide tu najmä o symbolizmus. Každá vlnka, čiarka, strom má svoje opodstatnenie a význam. Väčšinou kopírujú ozajstnú prírodu len v menšej mierke. Treba vybrať aj dominujúce skaly a záhrada by mala ladiť aj s celkovou kompozíciou v celej záhrade a s architektúrou domu. Tu nie je priestor na omyly, lebo to nie je lacná záležitosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?