Napadnutý Bršlen japonský

Dá sa ešte zachrániť takto napadnutý Bršlen japonský ?
Odpovedať
Profilova fotka
@olinka48 podla mna ano, pretoze listy su este zelene.. vytlac fotku, utekaj do najbližšieho zahradnictva a nech ti daju nieco na tento hmyz.. ked nic ine, skus aspon Karate :), nemyslim teraz ten šport :-D, to by bolo asi posledne štadium krička :-D
Odpovedať
Bršlen je napadnutý štítničkou bršlenovou. V desaťdňových intervaloch postrekovať prípravkami Actara, Calypso, Mospilan. Treab urobiť aspoň tri postreky a zakaždým iným prípravkom.
Odpovedať
Profilova fotka
@olinka48 Treba striekať v 10 až 14 dňových intervaloch. Teraz je obdobie liahnutia lariev a tie vyciciavajú rastlinné šťavy. Hrozí odumieranie celých konárov. Vyberte 3 postreky a striedajte resp. použite aj dva rôzne v jednom dni. Bez postreku ho nezachránite. Do výberu postrekov dopĺňam ešte Mospilan. Vyššie uvedené sú vhodné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
Uz mesiac sa snazim zbavit tychto potvor, uz sme vystriedali 3 rozne postreky.. z uvedenych Mospilan, jeden na vosky, a jeden nejaky Natur rock, akoze na prirodnej baze... vysledok, niektore znicilo, ale stale sa mnozia... poradi este niekto nieco ucinnejsie? striekam kazdych 7-10 dni. mam este kupeny Calypso, takze este skusim ten.
Odpovedať
Profilova fotka
Postreky, ktore su uvedene hore su dobre, ale netreba zabudnut na zmacadlo. Staci par kvapiek jaru alebo puru na liter, profi riesenie je silvet, asi najlepsi je agrovital. Z uvedenych postrekov sa mi na stitnicky osvedcil najlepsie mospilan a calypso. V jednom pripade sa stitnicky prestaly mnozit az po siedmich postrekoch a to uz je na moj vkus na okrasnu zahradu naozaj dost. Odvtedy nesadim do zahrad brsleny. Drzim palce.
Odpovedať
tak ako aj axamit_ka pred pár rokmi sme mali aj my napadnuté.Bojovali sme, ale nakoniec išiel preč. Počuvala som aj okienko v rádii vtedy a na základe info, že sa s týmmi potvorami velmi ťažko bojuje, tzn. že každy rok by som musela podstupovať tortúru každodesaťdnoveho striekania a dobrý výsledok by nebol zaručený, tak ako som si aj vyskúšala. Držím palce nech sa vám to podarí. Krík bol pekný bolo mi ho ľúto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?