Nákup kvetov v poľskom obchode Skalniak

Čaute...chcem sa opýtať, či náhodou tu niekto nemá skúsenosti s nákupom v poľskom obchode Skalniak v Spytkowiciach. Pozerala som na ich internetovú stránku a majú neskutočný výber. Ďakujem:-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Mna by to tiez zaujimalo.asi u nich dobierka nefunguje?
Odpovedať
@tomsim Obrovský výber, určite neodídeš naprázdno :-)
Odpovedať
a čo sa týka cien, je to lacnejšie ako u nás?...je možné platiť aj eurami?
Odpovedať
@tomsim určite je tam lacnejšie ako u nás, dá sa platiť eurami, prepočítajú to aktuálnym kurzom a výber je tam neskutočný - raj na zemi :o
Odpovedať
ja sa tam chystám v najbližších týždňoch najmä na tuje do kvetináča a nejaké okrasné kríky atď....nakupuje sa v škôlke alebo mám prísť priamo do obchodu. Ako to tam vlastne funguje?
Odpovedať
Pri vstupe mozes ale nemusis si zobrat nakupny kosik a tam potom si naukladas co len chces tuje su v kvetinacoch vonka potom su tam skleniky kde maju rozne druhy kvetov a pri vychode maju pokladnu kde ti vsetko porataju a prerataju na eura ,je to velka plocha a maju tam vela tohoooo
Odpovedať
a majú v ponuke aj nejaké balkónové kvety...napr. muškáty, petúnie a pod. ??
Odpovedať
@rstupka po čom majú tuje? potrebujem asi 50 ks tesco má teraz 2,99
Odpovedať
@tomsim Majú všetko aj také veci, čo si nikdy nevidela. Je to veľký priestor pod holým nebom, v skleníkoch aj v hale. My sme to urobili tak, že sme si nebrali hneď košík, lebo je veliký. Najprv sme si to išli poobzerať, a potom sme si to začali nakladať. Príjemné nakupovanie :-)
Odpovedať
@duzu V tescu majú cíce tuje po 2,99€ ale nikto nevie aká je to odroda a či vôbec vydržia do ďalšieho roka. V Skalniaku takú veľkú tuju nekúpiš za tú cenu. Majú tam všetko šľachtené odrody so zárukou kvality.
Odpovedať
vlani som ich kúpil ešte lacnejšie po 1,50 a prijali sa všetke
Odpovedať
@duzu Tak potom Ti netreba ísť do Poľska.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@tomsim maju tam aj ovocne stromky? a kde sa to mesto nachádza, je daleko od naších hraníc?
Odpovedať
@labus bola som tam asi pred 2 tyzdnami...Spytkowice kde sa nachádza obchod sú kúsok od Nového Targu...mám pocit, že predávajú aj ovocné stromy...ja som sa skôr zamerala na dreviny...ale inak výber neskutočný...vrele odporúčam
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chodím k Skalniakovi min. 2 x do roka do rybárskeho obchodu, do priemyslu ale nikdy neobídem záhradu. ceny perfekt čo u nás stojí v € čkach tam je to v PLZ dá sa platiť kartou aj €. Neskutočný výber kvetov, krov, stromov všetky druhy min. v 3roch veľkostiach od hranice v Trstenej 21km
Odpovedať
Stále nechápem, prečo si ľudia myslia, že v Poľsku nakúpia rastliny lacnejšie. Pozrel som si ich stránku a len pre porovnanie Juniperus Ice Blue 35 zl, na Slovensku 4,80 €. Juniperus Golden Carpet 15 zl., na Slovensku od 1,92 €. Thuja Danica 35 zl a na Slovensku 3,47 €. Acer Atropurpureum 125 zl (neznáma výška), na Slovensku od 5,94 €. . A to som sa snažil pre porovnanie vyberať podobné veľkosti. Pri niektorých rastlinách boli ceny rovnaké ako u nás, pri niektorých by ste ušetrili na viacerých rastlinách zopár eur. Ako nechápem, prečo si ľudia myslia, že tam ušetria a to zabijú cestovaním a nákupom celý deň (prípadne pol dňa) a platia ešte aj palivo. Dobre, tí čo bývajú pri hraniciach a nemajú na blízku záhradníctvo, tak chápem. Ale nehrozí, aby som cestoval z väčšej vzdialenosti, keď mám na okolí množstvo domácich škôlok. O firmách typu Baumax a spol radšej hovoriť nebudem, tam rastlinu, ktorá bežne stojí 2€, kúpite v akcii za 10 €. Stačí chodiť nakupovať rastliny k domácim pestovateľom a nie k priekupníckym záhradníctvám, ktoré rastliny dovážajú na kamiónoch zo zahraničia a pekne predražujú. Poznám ľudí, ktorí sú schopní chodiť na nákupy do Poľska zo západného Slovenska a pritom nemajú poňatie o cenách u nás a hovoria, že v Poľsku to je lacnejšie (možno tak na trhoch, kde cenu zjednáte). Stačí si teda popozerať ponuky domácich pestovateľov a nepodporovať zahraničnú ekonomiku. Ja som vychádzal z cien firiem Plantex, Semperdecor, Dedík, Pauko a pod. Mimochodom jedna poľská firma mi poslala ponuku na postrekovač s elektromotorom - cena vyše 500 €. Na slovensku som ho našiel za stovku. Takže moja opakovaná skúsenosť je, že Poľsko nie je lacnejšie a je to len mýtus ľudí, ktorí nevedia, aká je skutočná cena rastlín od domácich pestovateľov a inak aj u nás je obrovský výber rastlín, stačí pohľadať. A teraz sa do mňa pustite :-D.
Odpovedať
@azor No ja neviem,keď tá rastlina v Poľsku vyzerá dvakrát lepšie ako tie u nás a ušetrím na nej aj keby 1 E čo ušetrím viac,akú by si kúpil?
Odpovedať
ahojte, vyber je tam vyborny. ceny - zalezi od toho, ci je nejaka akcia. ale rastliny su silnejsie, a vacsie ako za obdobnu cenu u nas. my sme tam kupovali maliny, cernice, cucoriedky, brusnice, egrese, ruze - vsetko prezilo, rastie a bola aj uroda. a potom aj nejaku stiepku, hlinu, hnojivo a naradie. ked sme tam boli na jar, tak napr. petunie, surfinie a muskaty boli u nas lacnejsie.
Odpovedať
@morencova bol som, videl som, nie je pravda, že rastliny sú krajšie, väčšie alebo lacnejšie. Pokiaľ však porovnávaš s rastlinami v tescu, lidli alebo od tzv. trhových prebytkárov, prípadne v záhradkárstve v Hornej dolnej, tak je to možno pravda. Ak však nakupuješ od odborníkov, tak dostaneš kvalitu aj u nás. ja by som rastliny nešiel veru nakupovať do zahraničia. Napr. také ovocné od Duračku nemajú chybu. No a keď trvalky, tak iba z Naturea. Nuž som jednoznačne za kupovanie rastlín od domácich pestovateľov. V tomto ma nikto nepresvedčí. A keď niekto povie, že v Poľsku kúpi lepšie, tak je to len preto, lebo nemá prehľad.
Odpovedať
Profilova fotka
@azor to je asi tým, že za plotom je vždy krajšie ovocie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my sme celú záhradu vybavili (teda na 85%) stromčekmi a kvetmi od Sklaniak. Máme malú záhradu, takže si musíme dávať pozor na výber vhodných stromčekov, teda kupujeme len šľachtené stromy. Všetky šľachtené, ktoré sme tam kúpili boli o 50% lacnejšie ako v baumaxe. Kvalita a vzhľad sú neporovnateľné. Už 2 roky som si cestou zo Spydkowic kúpila v jednej dedinke pri hraniciach aj krásne ťahavé surfínie. Svokre som kúpila srufínie na Slovensku a nedajú sa porovnať. Vôbec nepochybujte, či sa tam oplatí ísť. Určite áno a ten výber je neskutočná. Len si nezabudnite so sebou zobrať kvalitnú knihu rastlín s latinskými názvami. Ja ju mám stále so sebou a potom radím okoliu ;-) V albume mám niektoré z nich nafotené.
Odpovedať
Profilova fotka
a určite by som radšej nechala peniaze na Slovensku, ale cena/kvalita sú pre mňa o niečo dôležitejšie :-| @tomsim
Odpovedať
daniela6 :-D, samozrejme, keď porovnávaš kvalitu s baumaxom, tak všetko ostatné je kvalitnejšie a lacnejšie :-D. Ach jaj. Rastliny, ktoré bežne stoja 1,50 €, v baumaxe kúpiš za 6 € (navyše sú to citlivky zo skleníka,ktoré nemajú šancu v našich podmienkach prežiť). Ľudia sú nepoučiteľní. Niekto kto v živote nevidel normálne záhradníctvo alebo ovocnú/okrasnú škôlku bude hovoriť, že rastliny v Poľsku sú kvalitnejšie a lacnejšie, než tie v Baumaxe. Vidím, že je zbytočné hájiť slovenských pestovateľov, keď ľudia, ktorí ich rastliny v živote nevideli, ich kritizujú a odsudzujú a radšej chodia peniaze míňať do zahraničia. A chudáci naši pestovatelia, keď polovica tržby, ktorá by mala zostať u nás, takto odteká preč. To je sila. A že prečo sa máme na Slovensku horšie. Ale to je tým, čo píše @jan45 . Za plotom (hranicami) je aj tá tráva krajšia a zelenšia.
Odpovedať
daniela6 a ešte jeden postreh. Baumax nie je záhradníctvo :-D :-D, ale zahraničný obchodný reťazec, ktorý s rastlinami dopestovanými na Slovensku nemá absolútne nič spoločné. To je ako by si tvrdila, že na Slovensku nebudeš kupovať rajčiny, lebo tie, ktoré si kúpila na Vianoce v Tescu Ti nechutili.
Odpovedať
Profilova fotka
@azor azor nepatrím k tým kupujúcim, ktorí si najprv nespravia prieskum trhu. mám s tým osobné skúsenosti ;-) osobne sme boli viac krát v záhradkárskych centrách a porovnávala som samozrejme aj s nimi, a mimochodom poznám oficiálny predmet podnikania Baumaxu. opakujem, rada podporím slovného obchodníka, ak ponúka kvalitu a dobrú cenu.....skalniak mi to ponúkol.
Odpovedať
@daniela6 ;-)
Odpovedať
@tomsim dá sa tam platiť aj kartou. vybrala som si viac kvetov ako som plánovala aj biely kameň a nemala som dosť v hotovosti, zaviedla ma (predavačka) do obchodu a zaplatila som kartou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@nadena21 a akú majú internetovu adresu? kde nájdem ponuku, myslím...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja som tam nakúpil dreviny pre výsadbu cca 10 árov neujali sa 2 kríky, čo je z toho množstva úplne zanedbateľné, takže vrelo odporúčam, cenové ušetrenie je neskutočné, tu som dával robiť cenové ponuky do 5 záhradníctiev, ktoré sa pohybovali +-10% v cene ale rozdiel z poľského bol cca 70% čo bolo neskutočne veľa tak som sadol do auta išiel sa tam pozrieť lebo som tomu neveril aj so zoznamom rastlín, čo bol návrh záhrady. Dali mi dvoch záhradníkov, ktorá chodili a vyberali rastliny podľa zoznamu a výkresu návrhu záhrady. Rastliny sme dali do uzavretého priestoru zaplatil som a na druhý deň som tam poslal nákladné auto. Záhradu mám 5 rokov a žiaden úbytok alebo vymrznutie. Poradil som to známemu v Pezinku a taká istá spokojnosť. Mimochodom susedovi boli odtiaľ priamo záhradníci aj vysádzať a zabezpečili mu aj dopravu. Viem o čom hovorím, lebo mám neustále pred očami moju a susedovu záhradu vysadenú na 20 ároch
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?