Murovaný záhradný domček

Zdravím všetkých. Chcel by som poradiť, aký veľký postaviť záhradný murovaný domček a z čoho? Zatiaľ ma napadá 5x3, z 200mm porfixu. Malo by to mať dve miestnosti, jedna menšia hobby miestnosť a druhá bicykle, náradie, kosačka.....atď. Keď, niekto niečo podobné má, prosím napíšte aké rozmery máte a z čoho ste stavali.Ďakujem.
Odpovedať
1
2
no ked pridáš meter na šírku a meter na dlžku maš z toho garaž :-)
Odpovedať
Minulý rok sme postavili murovaný domček 3 x 3 spolu s prístreškom na drevo 6 x 3, čo je dokopy 9 x 3m. Murovaná časť je z 20 cm porfixu ako zamýšľaš aj ty a je využívaná ako letná kuchyňa na zaváranie a rôzne hobby práce. Ku nej sme postavili komín, vo vnútri mám šporák na drevo, takže je plne využiteľná aj v zime. Pod letnou kuchyňou je neizolovaná pivnica 3 x 3 na uskladnenie zeleniny a záhradné čerpadlo. Rozmer 3 x 3 na túto miestnosť sú dostatočné, ale menšie by to už nemalo byť. Je to len a len o tom na aké práce chceš miestnosť využívať. Nad kuchyňou vznikol pod sedlovou strechou veľký úložný priestor, kde máme záhradné hadice, trampolínu, záhradné sedenie, hojdačku,... Väčšia časť 6 x 3 je využívaná ako prístrešok na drevo, na bicykle, kosačky. Ak budem mať čas hodím sem foto
Odpovedať
@heri33 Ešte podotknem, celá investícia vyšla cca 3000,-€ svojpomocne.
Odpovedať
matkogin, keby som chcel garáž, tak oslovím iba teba!
Odpovedať
@bubulka722 Tu cenu uvádzaš aj s pivnicou? Mňa by zaujímalo, na koľko by vyšiel taký domček, cca 3x3, samozrejme aj základy, ale bez pivnice.
Odpovedať
@mandika1 Je to cena za komplet s pivnicou aj prístreškom. Drevo morené, natreté Belinkou v 3 vrstvách, v prístrešku dlažba z vymývaného betónu, kuchynka dokončená, zariadená. Cenu samostatne za domček neviem.
Odpovedať
Prikladám fotky
Odpovedať
Nopovú fóliu nám otrhal pes, chodník a okolie treba dokončiť. To je malina na túto jar. ;-)
Odpovedať
Mam 5x3 a myslim ze je to malo. Resp. Mozno by som siel via do vysky. Uskladnujem: gril, 2 sady pneumatik, záhradný nábytok, kosacka a ine drobnosti. Takze ak nemas garaz (ja nemám ) tak odporucam pridat 1 meter, resp.3xmerat a raz strihat...
Odpovedať
my sme urobili z dreva hranoly osb dosky a nakoniec tatransky investicia aj s strechou do 500eur a to som povedala vela... ale strechu ideme este dat skridle,,asfaltove niak nerobia svoju službu... a inak nerozdělovala by som miestnosti,,,my mame bycaky a stále su vonku pod strechou ak ich pouzvate často dala by som ich pod niakus triesku cez leto a na zimu zavěsit do budy,v zime do budy aj tak moc nechodis,skor mame problém s pneumatikami...stále ich mame pod rukami,ideme ich zavěsit pod plafon alebo an steny zvnutra samozrejme...
Odpovedať
My mame vonkajsie rozmery 6x4m, stavane z ytongu, sridla tondach. Na povale je krasny odkladaci priestor. Zatial spokojnost.
Odpovedať
@landm Tak to je jednoznačné keď nemáš garáž. My máme dosť veľký dom s garážou a techn. miestnosťou za ňou a táto kuchynka je čisto len moja na tvorenie, zaváranie, bylinky, tinktúry, olejčeky a časom možno aj na mydielka. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@bubulka722 ahoj, prosím Ťa, ako ste robili pivnicu, z DT? a spodok v pivnici? ďakujem!
Odpovedať
@astor73 Ano klasika z DT 20cm. Na spodku je len štrkový výsyp. Máme tam zeleninu a jablká, tak musí byť nezaizolovaná a vlhká. Zelenina je po celú zimu do neskorej jari nádherná, takže sme veľmi spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Prosim ťa, ja práve riešim nejaký záhradný domček, najprv sme chceli drevený prístrešok, je to kvôli tomu, že chceme mať takú tú letnú kuchynku, nech nemusím behať po schodoch stále pre nejaké riady, lebo bývam na poschodí rod.domu. Ale keďže máme aj malé deti a drevených blbostí už v záhrade habadej, tak by som prijala radšej murovaný záhradný domček, nech majú aj deti nejaký "bunker", potom neskôr chcem k tomu pristaviť také drevené sedenie, lebo potrebujem rozmer, aby som nepotrebovala stavebné povolenie. Tento tvoj domček vyzerá super! Mali ste naň aj nejaký PROJEKT? Alebo , KTO TO STAVAL? Musím podotknúť, že u nás nebýva nikto, kto to vie postaviť, Takže potrebujem fakt murára, ktorý si s tým poradí. S pozdravom Brona.
Odpovedať
@broonislava Ahoj! Celá stavba letná kuchyňa aj s prístreškom má 3 x 6m, do 25m2 plochy nepotrebuješ stavebné povolenie len ohlásenie malej stavby. Celé som to aj s krovom navrhla ja a postavil muž. Nie je to nič zložité a verím, že pri troche snahy by ste to zvládli aj sami.
Odpovedať
bubulka722 chcel by som sa opýtať aj ste ten domček zateplovaly
Odpovedať
@bubulka722 Ešte poprosím info - aká je hrúbka základu pod domčekom? Vďaka!!! Práve robím technický popis stavby...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Chcel by som poprosit odbornikov o odpoved. Kolko cca vyjde murovany zahradny domcek 6x3m zo sikmou strechou a zateplenim. Je to lacnejsia varianta ako dreveny zo zateplenim? Mam na mysli nieco taketo: http://www.naturhouse.cz/zahradni-dom... len bez zachoda a sprchy. Umyvadlo by som tam chcel mat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobry den mam postavenu budovu 6 x 2 m zateplene polystyrénom 5cm (steny,aj strecha) viete poradit ake kurenie tam dat cez zimu to potrebujem vykurovat na 12-15 stupnov, uvazujem nad plyn + gamatky ale neviem s akym vykonom tam dat gamatky, pripadne ak ma niekto napad na lacnejsie vykurovanie tak poradte
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@idom Dobrý deň ponuku záhradných domčekov nájdete na http://garazenakluc.sk/zahradne-domceky/
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@authorka a kolko vas to prosim Ta vyslo. Nieco take planujeme aj my. Moc dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka pekny. samy ste si stavali?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@authorka Ahoj, chcem sa opytat na Vas zahradny domcek, kolko vas to cca stalo? mozte mi do IP poslat foto z interieru? My planujeme tiez 6x5 m.
Odpovedať
@ivka1163 Ahoj, svojpomocne to bolo cca 10 000 €, foto momentalne nemozem poslat lebo ta mam docasny sklad keramiky, takze je to cele napratane, zahadzane, navyse tam este kvety zimuju, cize sa ani pohnut poriadne neda. Mozno o mesiac to bude lepsie, ked uz budu kvety vonku. Nech sa dari, papa
Odpovedať
Velmi zaujimava tema veru.tiez rozmyslame zhodit staru sopu a bud kupit uz hotovy domcek alebo postavit.a ako tak kukam ceny sa vyse oplati si urobit svoj pomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 Dobrý deň, pozrite si ponuku našich záhradných domčekov :-)
Odpovedať
kto poradí?budeme mať záhr.domček z dreva š.3 m dl 7 m,z toho domček na náradie 3x3 m ostatné 3x4 m bude terasa obr.vyššie veľmi podobná, tiež časom uvidíme či to uzavrieme a čím? bez bočného a predného uzavretia a tam jakuzza ,na zemi bude bud dlažba,alebo tie kamenné kocky,jasné ked bude hrmieť kúpať sa nebudeme,ked pršať áno no a mňa napadlo?!či tam netreba dať hromozvod?prosím o názor.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?