Murovaný bazén z tekutej gumy Alfema

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci mate niekto postaveny murovany bazen a namiesto folie ste pouzili tekutu gumu Alfema. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@teresssakon nedoporučujem,najlepšie je obložiť
Odpovedať
Profilova fotka
@skalko1601 obložiť cim, hadan nie kachlickami... to su len problemy.....
Odpovedať
Profilova fotka
@teresssakon nedoporučujem,najlepšie je obložiť
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 prečo myslíš že problémy?
Odpovedať
Profilova fotka
po rokoch opadavanie kachliciek kvoli vlhku a pod.. segra ma 10r bazen potiahnuty foliou , murovany a je uplne bezproblemovy :-) len neviem, cim to ma presne potiahnute... ci je to to, na co sa tu pytaju.... ale je to perfišne a lepsie ako kachlicky. tie mali predtym na bazene ich svokrovci a opadavalo to.... okrem toho je to aj na urdzbu ovela horsie... ved ani plavarne sa uz nerobia z kachliciek, skor folie a nerez... kachlicky = po rokoch problemy ( zima - tepelna rozťažnost materialov + erozia a degradacia materialu vplyvon striedania teplot = pruser po par rokoch je isty) . Proste mna nepresvedcis, aj ked si obkladac
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 no ja mám už bazény hotové 3 su tomu 9-7-3 roky a aní jeden sa nemení :-) tie staré ktoré sa lepili na cement ano odpadli,aj koli šparovačkám,ale dneská to prežie folie aj gumo nátery,a narozdiel sa nevitvarajú tak rýchlo riasi a mikro organ v obloženóm bazené ako vtýchto úmelo robených :-)
Odpovedať
@teresssakon ..kľudne použi tekutú lepenku, napr. Den Braven,alebo to iste len pre sloveskú asociaciu SOAP..a je lacnejśia 25kg vedro stojí tuším 36E.Ale podklad musíś mať rovný a hladký. A na koniec farbu do bazenú ..nie inú..vyrába to Košeca a volá sa to Hydroban
Odpovedať
Ahoj, my mame na terase tekutu gumu, je to nejaka znacka, ze z Kanady, pretoze nam to odporucali ako super vec a teraz ideme davat na tu terasu tak ci tak foliu, pretoze po zime cela ta tekuta guma popraskala. A dodrzali sme na 100 % technologicky postup a aj tak je to na .... :-((( Takze na bazen by som urcite neriskovala. Zozen na nete dobru firmu, ktora ti kvalitnu foliu pozvara rovno u teba a mas vybavene. Mas zaruku a nemusis nic riesit. Obklad tiez nie je 100 % a hlavne mozaiky, mozes mat akekolvek super lepidlo a aj tak viac ako 5 rokov podla mna bez problemov nevydrzia komplet.
Odpovedať
@skalko1601 Ahoj, dost dobre nerozumiem tomu, ze co ma spolocne so spinou v bazene to, ci je z kachliciek alebo z folie. Aj ked nie som odbornik, tak si myslim, ze prave v tych sparach pri obklade sa skor tvori ten bordel ako na folii.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka dneska sa šparuje z dvojzložkovou šparovačkou ktorá je odolná vočí zašpineniu,je to epoxidová šparovačka, práve čím sú stený drsnešie, tím sa na ních tvorý rychlejšie riasi a špína preto je dobrý do bazénu obklad zo sklovitým povrchom ako je klinker simple.
Odpovedať
@skalko1601 Ahoj a no mozno aj preto aby neboli spinave spary mame bazen sice keramicky, ale zato bez jedinej spary :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka :-D no ale to je o cene!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skalko1601 Sak, ale bez spary :-))))))
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka asi ti nerozumiem ;-) ako možeš mať keramicky bazén bez špáry,keď vám obkladali tak nepouživali obklad?
Odpovedať
@skalko1601 Mame bazenove teleso, ktore je vyrobene z roznych vrstiev a jedna z nich je z keramiky preto sa vola, ze keramicky, ale vlastne s klasickym obkladom nema nic spolocne. Takze preto som zartovala, ze je bez spary. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka :-D myslel som si to, no keď človek na to má,tak si to kúpi :-)
Odpovedať
@skalko1601 To zavisi od uhla pohladu, ale to je na dlhu debatu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka chápem :-D
Odpovedať
No nie je to krajšie s tekutou gumou Alfema ako tie kachličky? Toto je moj bazén robený práve s Tekutou gumou.
Odpovedať
@zarrinka Tekutá guma Vám popraskala určite len preto že ste nedodržali hrúbku materiálu a na 1m2 ste dali málo materiálu. Min. spotreba je 1,5 kg na m2. Ja mám na terase tekutú gumu už 6 rokov a nič, žiadny problém. A pozor treba kupovať pravú certifikovanú tekutú gumu!
Odpovedať
@alexo1 Ahoj, mozem ta ubezpecit, ze postup bol ok. Vyrobok bol certifikovany a vraj kvalitny, ale bohuzial vysledok je taky, aky je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexo1 z hygienických dvovodov je lepšie obložiť guma není dobrá ani ...:-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Milý alexo1, až na to, že tvoj bazén je ten istý ktorý majú na firemnej stránke ALFEMA. Firemníci by sa tu do diskusií spotrebiteľov miešať nemali. Úplne som stratil týmto zistením dôveru v to čo si napísal. (napísala? čert vie čo vlastne si)
Odpovedať
Na murovaný bazén je ideálny epoxidový náter. Takýto bazén má neobmedzenú životnosť a možno ho čistiť tak mechanicky ako aj chemicky a oproti fólii cca o 50% nižšia cena
Odpovedať
Profilova fotka
Tekutá guma, epoxidový náter, tekutá lepenka od Den Braven... Ľudia, hovoríme o bazénoch, ktoré by mali slúžiť čo možno najdlhšie, zároveň to je aj veľmi zaťažená konštrukcia tlakovou vodou, chemickými prostriedkami, mechanickým čistením,... Obráť sa na odborníkov, čo rozhodne nie sú niektorí "tiežradcovia" na tomto fóre. Vo veľa veciach súhlasím so skalko1601.
Odpovedať
Profilova fotka
radšej fólia najlepšia Alkorplan
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@peterpb co by si dal ty na svoj bazen?
Odpovedať
Profilova fotka
Pôjdem podľa kvality, bohužiaľ aj ceny, od najkvalitnejších riešení po najlacnejšie: 1. nerezový bazén 2. keramický bazén 3. fóliový bazén 4. ...už nižšie by som nešiel
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdravim vsetkych,co sa tyka bazenu mam stavebnu firmu .robili sme vela bazenov plechovych ,laminatovych murovanych .a najlacnejsia varianta je murovany z betonovych tvarnic a zaizolovany a co sa tyka povrchu naj.je tekuta guma potom bazenova farba a potom obklad.stale sa bavime o cene.vyhoda tekutej gumy alebo farby ked vznikne praskilna dokazete to aj samy a hned opravyt co sa tyka obkladu pokial vznikne malicka prasklina a hydroizolacia nieje dostatocna pod obkladom to pomali rozkrusi lepidlo
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?