Môžme už vysadiť trávu?

Profilova fotka
Prosím Vás mohli by sme už vysadiť trávu? alebo treba čakať do apríla..vonku je tak krásne, že človeka to už láka..
Odpovedať
asi nie,teraz asi este nic ani sadit ani hnojit aj mna privezuju doma....aby som nevyletela...von uz ma chytili ladviny asi pred troma tyzdnami ...inak ak bude teplo za chvilu ju mas vonku
Odpovedať
Kľudne môžeš trávu zasiať, čím skôr tým lepšie, aspoň bude mať náskok pred burinami. Ak by sa aj ochladilo, osivo v pohode počká v zemi. smelo do toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@fiffinkaa Ešte počkajte aspoň do konca mesiaca. Zrážok je málo a bývajú ešte mrazy. Kto vie, čo prinesie apríl. Plochu môžete teraz pripraviť, odburiniť a odstrániť všetky nečistoty a čakať kým vzíde burina, potom už bude ľahšie vysiať trávnaté osivo a zalievať. Ak sa predsa len rozhodnete vysievať a ochladí sa rapídne, trávnik neporastie.
Odpovedať
@fiffinkaa Tráva sa vyseje sama. Keď dačo vyrastie, treba len kosiť. Semeno trávy z obchodu obsahuje chemikáie, fuj fuj. Hlavne by si si mala vyrovnať pozemok, zahladiť každú dieru. A o rok máš trávnik, či ho vyseješ alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
pôda e už pripravená, zarovnaná, očistená od kamenov..budeme čakať do apríla.
Odpovedať
Čakať na čo? Tráva sa vysemení v strede leta a do jesene to zarastie.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nemožem čakať kedy sa tráva vysemení, zakladáme trávnik nanovo, zorali sme skultivatrovali,vyčistili od kamenov, zarovnali, a chceme vysiať.
Odpovedať
@fiffinkaa Získaš pár mesiacov, a chémiu v pôde ktorej sa nezbavíš. Semeno je "morené".
Odpovedať
este ma napadlo kukni pocasie !ak dlhsie nemá prsat,mne sa podarilo vysiat a dazd ti to zleje radsej opatrne zalievaj ty...jemnucko,kukni pocasie pa
Odpovedať
Zasej, čím skôr, tým lepšie. Tráva, keď začne klíčiť (aby začala klíčiť) potrebuje vlahu. A njadôležitejšia je prírodná pôdna vlaha. Môžeš zalievať, keď bude sucho, koľko chceš, prirodzenú vlahu tým nenahradíš. Takže zasej, tráva nepotrebuje vysokú teplotu na klíčenie, ako bolo písané, ak by sa rapídne ochladilo, len to pribrzdí jej rast. Ale nezamrzne. A keď ju zaseješ, jemne hrabličkami "zasekaj" do zeme a povalcuj. Dážď nevyplaví.
Odpovedať
Profilova fotka
@fiffinkaa Blíži sa apríl, dalo by sa vysievať, ale zrážok je veľmi málo, máte ako pravidelne zalievať? Osivo nesmie preschnúť. Teploty sú nízke momentálne. Počkajte ešte týždeň. U našich susedov nasnežilo aj 25 cm snehu. Čo k tomu dodať. Radšej sa venujte dôkladnej príprave pôdy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?