Môže sa camellia japonica strihať?

Pred tromi rokmi som do záhonu pred domom zasadila camelliu japonicu. Hoci sa má na zimu skrývať do zimných záhrad, mali sme ju vonku celoročne, na zimu sme prikrývali netkanou textíliou. Dve zimy prežila úplne v pohode, uplynulú zimu aj napriek prekrytiu veľmi zle prečkala. Ešte žije, ale živorí. Chcela by som ju teraz presadiť do kvetináča a nejako zachrániť. Môžem ju ostrihať??? Aký substrát použiť - na kyslomylné rastliny? Budem rada za akúkoľvek radu od skúsených laických pestovateľov aj od pána z @rastlinky_sk .
Odpovedať
ahoj.klobuk dolu,ze prezila 2zimy vonku.urcite ju mozes strihat.to jej spravi len dobre.a aspon si ju aj namnozis.pekny den
Odpovedať
https://www.google.sk/search?q=camell...
Odpovedať
Profilova fotka
@lilinka76 Dobrý deň, je úplne zázrak, že vôbec prežila a najmä túto zimu. Kamélie sa pestujú ako izbové rastliny v našich podmienkach v kyslom substráte pre rododendróny, dajú sa však zakúpiť aj špeciálne substráty pre kamélie. Keďže rašelina neobsahuje žiadne živiny, je nutné hnojenie. Pre istotu si v auguste odoberte odrezky a snažte sa ich zakoreniť, aby ste získali mladé rastliny. Teraz rastlinu presaďte, skráťte jej korene a uložte na mieste v polotieni s primeranou vlahou. Už by zimu vonku nemusela prežiť.
Odpovedať
Tak to sa teda tiez cudujem, ze prezila dve zimy vonku a to, ze tuto uz skoro nedala sa ani necudujem kedze bolo pocasie a teploty ake boli. Tiez by som povedal, ze ju mozete trosku ostrihat, pravdepodobne jej to iba prospeje. Pekne do kvetinaca s nou a starat sa teraz u chuderu ked sa je dalo takto zabrat :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?