Max.dĺžka hadice kvapkovej závlahy pre jednu vetvu

Ahoj, robím si automatický závlahový systém z komponentov Hunter, mám tam jednu vetvu pre kvapkovú závlahu, ktorá mala byť naťahaná len cez okrasný záhon, ja som teraz naťahal aj cez zeleninové záhony a tým pádom mi to vychádza až nejakých 150m hadice. Može to byť urobené ako jedna vetva? mám ponorné čerpadlo s výkonom 70l/min
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 ja mam gardenu microdrip a tam je myslim 120m max, takze by som sa to pokusil rozdelit na dve vetvy. Cerpadlo s tym vela spolocneho asi nema, lebo predpokladam, ze na zaciatku mas nieco co redukuje tlak. V najhorsom pripade bude cerpadlo dost cyklovat.
Odpovedať
a keby si pridal 30metrov čo by sa udialo?Toto by ma zaujímalo. Čerpadlo mám spúštané prietokovým spínačom, takže vypne až po zavretí ventilu a natlakovaní na svoje maximum(t.j.tušim 4,4bar), žiadne redukovanie tam potom už nemám, voda z otvorov v hadici kvapka(nestrieka, netečie), tak neviem či to treba ešte nejako redukovať
Odpovedať
Skus to spustit a uvidis ci funguje. Ja doplnam tiez ako ma napadne,nadpajam hadice,doplnam do kvetinacov na uz urobenu kvapkovu hadicu, a zatial ide super, urcite som uz presvihla nejaky ten metrovy limit.
Odpovedať
@atlaska nič mi iné mi ani neostáva,než skúsiť. A ešte sa opýtam ako dlho nechávate pustenú kvapkovú závlahu?
Odpovedať
Podla pocasia, ked bolo 43st na slnku 25minut, inak bezne v lete 10, travnik aj 15minut.
Odpovedať
@ma890 kvapkovu mam pustenu 10 min max hadicu mam pod textiliov a vždy je to tam mokré niekedy pustam len každý 2 deň. A tých 150 m mozes dat v pohode fungovať to bude. Veľa zdaru.
Odpovedať
Dík. A ako riešite úseky, kde netreba zavlažovať, ale hadicu tade treba viesť, napr.nejaký 3metrový úsek?
Odpovedať
@ma890 nikede mam plnu hadicu, ale napr. medzi malinami a jahodami mam do 1 metra a tam s ataha kvapockova hadica,je tam strk, trocha vody neprekaza.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ked mame strkove zahony kde su vo vacsich vzdialenostiach nejake okrasne kriky, ako sa riesi ich kvapkova zavlaha? Mam do nich dovedene hadice z rozdelovaca, nasledne na ne chcem nadpojit uzsie 16mm hadice a "porozhadzovat" ich po zahone tak aby okolo kazdej rastliny urobili obluk - co ale dat k rastline aby sa k nej dostala voda? Predpokladam, ze tu by bola blbost pouzivat hadice s dierkami v pravidelnych rozostupoch, kedze rastliny su len sem-tam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?