Material na vyvesene zahony

Ahojte, planujem vytvorit viacere vyvysene zahony: 1,5mx10m 1,5mx5m - 2ks Chcel by som ich do vysky 60-70cm nad teren. Stale vsak rozmyslam z coho ich vyrobit a aky postup zvolit. Drevo som zatial vo vseobecnosti vylucil kedze by vyslo asi dost draho na take nieco a kedze casom by asi aj tak odhnilo. Skor som premyslal nad DT na sucho - kedze mam moznost ich zohnat za lacno. Len zrylovat 10cm, vysypat makadom a dat DT 3 rady na seba na sucho, na vrch prisrobovat laty (nejake stare mam). Myslite ze by to ustalo tie tlaky zeminy a prechody zimu/leto? Su este nejake ine sposoby z coho to robit. Skuste poradit ako by ste to robili vy. Malo by to byt relativne lacne a funkcne. Dakujem.
Odpovedať
DT-cka na sucho v dvoch radoch ti mraz pocas prvej zimy roztlaci. Ked uz DT-cka, tak spodny rad trochu zakopat pod teren, urobit aspon na strkove lozko, vyviazat nejakym tym roxorom a vyliat betonom. V tom pripade ale nezabudaj, ze to bude v lete tahat vlhkost zo zahona, bude to ovplyvnovat chemiu pody v zahone, takze urcite izolaciu medzi podu a obrubu. Pouziva sa mopovka
Odpovedať
Profilova fotka
To roztlaci urcite maly je 4.5 a velky 9 kubikov hliny . Totalna kravina budu privysoke taka rajcina narastie aj vyse cloveka a budes ich zbierat rebrikom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sadvarok susedia to maju, ale male, tak 1x2m. maju to z dreva. tak 50cm vyska. taku plochu ako ty robis, to si radsej urob normalnu zahradu. casom ti plocha nebude stacit, budes chciet sadit viac. my mame na zahradu asi 10x10 metrov a stale pridavame.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?