Máte skúsenosti so stavbou záhradnej chatky?

Ahojte, sme s manzelom laici a potrebovali by sme poradit: na zahradke si chceme spravit malu zahradnu chatku a altanok. Chcela by som Vas preto poprosit o rady: 1) Ake povolenia a co vsetko treba vybavit pre zahradnu chatku (cca 7x4 m, na betonovom zaklade, bez pivnice) ? 2) Firmy, ktore robia montovane drevene zahradne chatky - vedeli by taku chatku prisposobit aj tomu, aby sme mali cast jednej steny murovanu (lebo tam chceme malu piecku) ? 3) Poznate v Bratislave nejaku firmu, ktora predava kvalitne, no nie prilis drahe zahradne drevene altanky (meno firmy prosim do IP) ? Vopred Vam dakujem za kazdu odpoved i za kazdu radu.
Odpovedať
Ak spadá altánok do kategórie drobná stavba, tak sa musíš, ak nechceš vybavovať komplet stavebné povolenie vpratať do 25m2. vtedy to pojde ohláškou, žiadosťou. zisti si na meste.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 nemas pravdu. Drobná stavba môže byť výlučne k hlavnej stavbe,domu.... U zahr.chatky akýchkoľvek rozmerov musí prebehnúť sta.povolenie. Cize žiadna ohláska. @ruan je lepšie založiť diskusiu ako otazku. Tu ti každý môže odpovedať iba raz a ani ty nevieš reagovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb pises hluposti .... ale zasa co iny stavebny urad, to ine pravidla presne tu sa o tom pise> http://stavebnaporadna.at/otazka/povo... kde citujem: "Oslovili sme tri bratislavské stavebné úrady a tiež s rôznymi závermi. V jednom prípade stavebný úrad nepožadoval ohlášku, pretože ak bude záhradný domček voľne uložený na pozemku, nepovažuje sa z hľadiska stavebného zákona za stavbu - keďže domček nebude pevne spojený so zemou. V ostatných prípadoch sme pracovníčky stavebných úradov s našou požiadavkou zaskočili a nevedeli jednoznačne podať stanovisko. Stavebné úrady nakoniec odporúčali podať ohlášku, pretože ide o drobnú stavbu do 25 m2 na ktorú sa vzťahuje podľa nich povinnosť podať ohlášku, odvolávajúc sa na Stavebný zákon."
Odpovedať
Profilova fotka
ono sa podla mna treba informovat na prislusnom stavebnom urade ako sa to riesi. Co je potrebne vybavit a co by bolo vhodnejsie. Pretoze vsade to moze byt ine :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?