Máte skúsenosť s trávovým osivom Mikroďatelinka?

máte skúsenosti s trávovým osivom MIKROĎATELINKA? si to predstavujem, že tam bude taká zmeska rastlín ako bežne niekde na lúke, ešte je vraj aj LÚČNA zmes .Ja by som totiž chcela trávnik, čo nevyzerá ani ako golfové ihrisko ,ani ako sterilná trávna plocha , ale bojím sa , že namiesto sedmokrások bude miestami s burinou a "plešatý".máte niekto zasadenú takúto zmes, a ak áno ste s ňou spokojní? ďakujem všetkým, čo sa budú unúvať s odpoveďou.
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel Osivo s mikroďatelinkou je ekologické osivo a obsahuje klasické druhy tráv ako lipnica, kostrava, mätonoh a navyše je tam ďatelina plazivá, ktorá vytvára hustý koberec. Výhodou je, že trávnik sa nemusí tak intenzívne hnojiť, dokonca je pekný zelený aj bez hnojenia. Je to trávnik záťažový, výborný na behanie, ležanie a hry. Lúčna zmes je iná kategória. Skôr vhodná pre poľnohospodárov, obsahuje vysoké druhy tráv a ďatelinu. Vy máte na mysli asi Divú ( divokú) lúku – semená rôznych rastlín klasickej kvetinovej lúky.Vynikne najmä na miestach, kde by ste ju nekosili a to pri obytnom dome alebo s deťmi, nie je až také praktické. Dala by sa vysiať do zadnej časti záhrady. Využíva sa najmä pre kvitnúci efekt a následne na kosenie a sušenie za vysoka. Väčšinou obsahuje druhy ako margaréta, nevädza, mak, šalvia, zvončeky, iskerník a iné vyššie druhy. Prvý rok sa kosí normálne 2x, potom už nie. Vysieva sa však najlepšie na jeseň.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Nikto nemá posadenú mikroďatelinku? Skúsenosti, postrehy? Naklíčenie trvá tri-štyri týždne, či tam medzitým stihla narásť aj burina, alebo nie? Za aký čas vyzeral trávnik už k svetu, keďže ďatelinka potrebuje dlhší čas na začiatku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?