Máte betónový bazén s bielou fóliou?

Dobrý deň, máte niekto betónový bazén s bielou dlw fóliou? Mám zrealizovanu hrubú stavbu bazéna a na jar sa chystáme foliovat. Vždy som bol zástancom modrej fólie,ale čoraz viac ma láka biela folia. Kto máte skúsenosti? Nevyzerá voda, ako keby bola zakalena? Nie je vidno nečistoty? Nespini sa príliš? Od akej firmy ste riešili zastresenie? Najviac sa mi pozdáva imperia od alukuovu alebo elegance od oceanik (HC).
Odpovedať
@migelo1 Ja mám tiež urobenú hrubú stavbu, ale z dreva a pred sezónou ho idem vyfóliovať bielo-sivou fóliou Bauder Thermofol U15. Zakrytie bude zatiaľ riešené len solárnou plachtou na hladine
Odpovedať
Presne tak. Daj svetlosivú a voda bude pekná tyrkysová.
Odpovedať
Profilova fotka
máme bílý bazén (z PP desek) a voda je krásně tyrkysová; u fólie to bude vypadat stejně ;-)
Odpovedať
My zvažujeme čisto bielu,bud elbe alebo alkorplan,v podstate to je asi jedno od ktorého výrobcu. Len tej bielej farby sa trošku obávame, ale asi to riskneme a uvidíme. Prestresenie musime dat kvôli malemu synatorovi.
Odpovedať
@catt82 nemate nejaké foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@migelo1 kuk sem http://www.modrastrecha.cz/blog/catt8...
Odpovedať
@catt82 Máte pekný bazénik. Biele vnútro je určite krajšie, ako modré
Odpovedať
@catt82 máte to nádherné,myslím si že biela fólia bude viac než istá :-) nie je tam vidno príliš nečistoty? Ako casto musíte vysavat? Na koľko vás vyšla ta dlažba okolo bazéna?
Odpovedať
@migelo1 nieje to sice folia, ale plastovy bazen, ale to je jedno. http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr... co sa udrzby tyka ... toto bolo prve leto, zatial bez zastresenia. Ak sme bazen pouzivali len my (2 dospely + 2 deti), tak sa vysavalo raz za tyzden. Ale obcas sa vyskytlo v bazene cez 10 deti, tak som vysavac pustal hned cez noc, kedze bordelu tam zanesu deti pozehnane :) Na vodnej linke necistoty vidiet su (ale to aj u modreho, len na bielom to trochu viac bije do oci), ale utriet to je robota na 2 minuty.
Odpovedať
Profilova fotka
@migelo1 vysáváme tak 2x za týden, ale prostě v rámci údržby bazénu (bez ohledu na to, jestli tam jsou nějaké nečistoty viditelné či nikoliv) - samotná filtrace se nám automaticky spouští během dne několikrát, tak častější vysávání není potřeba (pokud tam teda děti třeba nevysypali písek apod.); jinak my máme přeliv, takže vodní linka nás taky netrápí (ale u skimmeru to určitě viditelné je, ale zase u modrého bazénu vidíš nečistoty + linku vyšisovanou od slunce...); ten travertin k bazénu stál myslím kolem 40 tisíc, už nevím přesně...
Odpovedať
Tiez sa mi paci asi viac biele ako modre je to take svetlejsie a priestrannejsie to vyzera.Len ma napadlo ze ci potom nebude problem ze to bude aj pre kupajuceho vyzerat opticky vacsie a nenarazi niekde :-) A cistenia by som sa nebal to sa da bezne zvladnut s filtraciou a potom docistenie este rucne ale asi rovnako casu to zabera co som sa pytal kamosa ten to ma :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?